Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ο Μακρόν δεν θα μιλήσει με τον Πούτιν πριν από το ταξίδι του στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει προγραμματίσει κάποια επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πριν από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

«Ο πρόεδρος δεν έχει στην ατζέντα του κάποια επαφή με τον πρόεδρο Πούτιν πριν από την επίσκεψη στις ΗΠΑ», είπε στους δημοσιογράφους ένας σύμβουλος του Μακρόν. «Οι συζητήσεις του με τον πρόεδρο Πούτιν δεν συνδέονται με εκείνες που μπορεί να έχει με τον πρόεδρο (των ΗΠΑ) Μπάιντεν», σχολίασε ο ίδιος.

Ο Μακρόν θα φτάσει στην Ουάσινγκτον το βράδυ της Τρίτης για επίσημη επίσκεψη.

Στα μέσα Νοεμβρίου το Μέγαρο των Ηλυσίων ανέφερε ότι ο Μακρόν θα τηλεφωνούσε στον Πούτιν μετά τη G20, η σύνοδος της οποίας διεξήχθη στην Ινδονησία στις 15 και 16 του μηνός. Στη συνέχεια, την Τετάρτη, ο ίδιος ο Μακρόν είπε ότι υπολόγιζε να μιλήσει «εντός των επόμενων ημερών» με τον Πούτιν, κυρίως για τα θέματα της πυρηνικής ενέργειας και ιδίως για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για τελευταία φορά στις 11 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Ελιζέ, ο Μακρόν θέλει να υπενθυμίσει στον Ρώσο ομόλογό του τις απαιτήσεις του Παρισιού: να αποσυρθούν οι Ρώσοι στρατιώτες από την Ουκρανία και να αποκατασταθεί η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

real.gr

Shares