Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο ληστής των κοσμηματοπωλείων με το ηλεκτρικό πατίνι συνελήφθη στο Κολωνάκι

Στη φάκα της αστυνομίας έπεσε ληστής ο οποίος είχε κλέψει πολλά κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα και χρησιμοποιούσε ως μέσο διαφυγής ένα ηλεκτρικό πατίνι. Ο 41χρονος συνελήφθη χθες (23.12.2022), στο Κολωνάκι για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, στο πλαίσιο του αυτόφωρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο 41χρονος ληστής με το ηλεκτρικό πατίνι κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων δύο μηνών έκανε κλοπές με τη μέθοδο της… απασχόλησης σε κοσμηματοπωλεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως στο Κολωνάκι. Ο ληστής προσποιούμενος τον πελάτη αφαιρούσε κοσμήματα χωρίς να γίνεται αντιληπτός από τους υπαλλήλους και αποχωρούσε, φεύγοντας με το ηλεκτρικό του πατίνι, όπως διαπιστώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας Την Πέμπτη (22.12.2022) ο κατηγορούμενος «ξαναχτύπησε» σε κοσμηματοπωλείο στο Κολωνάκι, φεύγοντας με λεία πλήθος κοσμημάτων μεγάλης αξίας.

Είχε συσταθεί ειδική ομάδα για την σύλληψή του
Κατόπιν αξιοποίησης ερευνητικών δεδομένων, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον 41χρονο ως δράστη της κλοπής. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του μάλιστα, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών, όπου προέβησαν άμεσα σε αναζητήσεις, εντόπισαν τον κατηγορούμενο στο Κολωνάκι να επιβαίνει σε ηλεκτρικό πατίνι, έξω από κοσμηματοπωλείο και να ετοιμάζεται να εισέλθει στο κατάστημα, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στην ΓΑΔΑ, όπου και συνελήφθη.

Σε σωματική έρευνα που ενεργήθηκε στον 41χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και κοσμήματα, τα οποία όπως εξακριβώθηκε είχε αφαιρέσει από άλλο κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα λίγο νωρίτερα. Επίσης, κατασχέθηκε και το ηλεκτρικό πατίνι που χρησιμοποιούσε ως μέσο μετάβασης και διαφυγής από τα σημεία των κλοπών.

Είχε κάνει 12 κλοπές με την ίδια μέθοδο
Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάσθηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών με την ίδια μέθοδο σε κοσμηματοπωλεία σε Αθήνα, Κολωνάκι, Βριλήσσια, Νέα Σμύρνη, Πειραιά και μία περίπτωση κλοπής από φαρμακείο στην Αθήνα, απ’ όπου αφαίρεσε σακίδιο πλάτης. Ο 41χρονος διοχέτευε τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήρια αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε συνολικό όφελος από την εγκληματική του δραστηριότητα 62.610 ευρώ.

Επιπλέον, ο 41χρονος κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα. Ο κατηγορούμενος, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή και άλλων δραστών συνεχίζεται.

newsit.gr

Shares