Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο κύβος ερρίφθη: Ανακοινώνεται το «κούρεμα» της εξεταστέας ύλης για τις πανελλήνιες…

Η εξεταστέα ύλη θα περιορισθεί σημαντικά με δεδομένο ότι η δια ζώσης διδασκαλία των μαθητών σταμάτησε στις αρχές του Μαρτίου…

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει οι πανελλαδικές να γίνουν το καλοκαίρι και όχι Σεπτέμβριο

Τη μείωση της εξεταστέας ύλης για τις πανελλαδικές, αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα το υπουργείο Παιδείας, ώστε οι μαθητές να εστιάσουν το διάβασμά τους για τις εξετάσεις, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι (Ιούλιο) και όχι τον Σεπτέμβριο. Η ύλη των εξετάσεων θα περιορισθεί αρκετά αφού τα μαθήματα σταμάτησαν στις 11 Μαρτίου και η δια ζώσης διδασκαλία των μαθητών.

Τα σχολεία ήδη έχουν στείλει στο υπουργείο Παιδείας, την ύλη, που είχαν διδάξει μέχρι τότε, και συνεπώς οι αρμόδιες επιτροπές ,μπορούν τώρα ,να προβούν στην περικοπή της και να την ανακοινώσουν στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι αγωνιούν. Tην άμεση ανακοίνωση της περικοπής της ύλης έχουν ζητήσει όλοι οι εκπαιδευτικοί φορείς αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης , αφού ήδη έχει ληφθεί και η απόφαση από την πλευρά της κυβέρνησης οι πανελλαδικές να διεξαχθούν το καλοκαίρι, όπως πάντα και όχι στις αρχές του φθινοπώρου (Σεπτέμβριος).

Οπως δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας «εμείς έχουμε πάρει απόφαση ότι οπωσδήποτε θα γίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι το καλοκαίρι, δεν θα πάνε για το φθινόπωρο. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην προβλεπόμενη ημερομηνία».

Συνεπώς το υπουργείο τώρα θα ανακοινώσει την ύλη, που θα περικοπεί και αργότερα θα πρέπει να προχωρήσει και στην ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων για το 2020, ώστε οι μαθητές, που είναι υποψήφιοι για εισαγωγή στα ΑΕΙ της χώρας να έχουν μια συνολική εικόνα για τις φετινές εξετάσεις και να πορευτούν μέχρι εκεί με ηρεμία καθώς η φετινή χρονιά είναι δύσκολη για όλα τα παιδιά και κυρίως γι΄αυτά που αγωνίζονται για μια θέση στα πανεπιστήμια .

Όπως έχει δηλώσει η κ. Κεραμέως προτεραιότητα έχουν τα παιδιά της Γ’ Λυκείου και γι’ αυτό εξετάζονται η μείωση της ύλης, για να μην αγχώνονται οι μαθητές και να εστιάσουν στη μελέτη τους αλλά και η επέκταση του σχολικού έτους. Όπως εξήγησε η υπουργός συνολικά θα έχει χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων από τα σχολεία, αλλά είναι εφικτό να καλυφθεί.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων ακόμη δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις καθώς η κυβέρνηση εξετάζει όλες τις θέσεις, που εκφράζουν οι επιστήμονες , όπως να μην ανοίξουν καθόλου τα σχολεία ή αυτό να γίνει σταδιακά. Για το ζήτημα αυτό και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο υπάρχουν διιστάμενες απόψεις. Η Αυστρία, ήδη, ανακοίνωσε πως θα ανοίξει τα σχολεία μαζί και με καταστήματα ενώ άλλες χώρες όπως η Γαλλία ανέβαλλε και τις εξετάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

ethnos.gr/Νικολίτσα Τρίγκα

Shares