Σάββατο , 2 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Βελόπουλος εξηγεί με απλά λόγια την κοροϊδία της Κυβέρνησης για το fuel pass και το energy pass – ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠ’ΕΞΩ από την … “ενίσχυση”

Για την κοροϊδία και την απάτη πίσω από το fuel pass μίλησε στην ΕΡΤ1 ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, εξηγώντας βήμα βήμα και με απλά λόγια τον συλλογισμό.

Αποκαλυπτικός εμφανίστηκε σήμερα στην τηλεόραση ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, φέρνοντας όσα δεν αποδομούν τροχονόμοι ειδήσεων (fact-checkers), ειδικότερα αυτή την φορά για τα περί fuel pass.

Στην αρχή τόνισε ο κ. Βελόπουλος ότι υπάρχει πρόβλημα με βραχυπρόθεσμη ληξηπροθεσμία για την αίτηση. Αν κάποιος την χάσει, χάνει και τα χρήματά του. Παράλληλα και αναφερόμενος στο άρθρο 2 του ΦΕΚ, λέει ότι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν κάνει φορολογική δήλωση από το 21, πράγμα που πάρα πολλοί δεν έχουν κάνει, όπως καταγγέλει.

Τρίτο λάθος είναι ότι το fuel pass είναι αποκλειστικά για τις οικείες και όχι για μαγαζιά και επιχειρήσεις, που έχουν πληγεί ειδικά από τις επιπτώσεις των πολιτικών lockdown, αλλά και από τους υπερογκώδεις φόρους.

Στο τέλος δίνει “τελικό χτύπημα” προς την κυβερνητική απάτη ότι οι πολίτες θα λάβουν έως και 1000 ευρώ από την αίτηση. “Το ποσό ενίσχυσης είναι το 60% επί του υπολοίπου, που προκύπτει αν αφαιρέσεις την ρήτρα αναπροσαρμογής και την έκπτωση που έχεις πάρει από το ταμείο ενεργειακής μετάβασης. Δηλαδή, λογαριασμός 2000 ευρών σε έξι μήνες, από Δεκέμβριο ως Μάιο, αφαιρείς τα 1000 ευρώ, την ρήτρα, και τα 200 περίπου την έκπτωση που έχεις πάρει, επί των 800 που απομένουν θα πάρεις το 60%, άρα 480!”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares