Κυριακή , 29 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

O Κουρτς στο πλευρό της Ελλάδας: Ζητά “ξεκάθαρη αντίδραση” από την Ε.Ε. για την τουρκική προκλητικότητα…..

O Κουρτς στο πλευρό της Ελλάδας: Ζητά "ξεκάθαρη αντίδραση" από την Ε.Ε. για την τουρκική προκλητικότητα.....

«Έχουμε μια μεγάλη ιστορία με την Τουρκία» αναφέρει την ίδια ώρα η Φον Ντερ Λάιεν


«Την πλήρη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ελλάδα και την Κύπρο και μία ξεκάθαρη αντίδρασή της απέναντι στην Τουρκία», ζητά ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σε σημερινές δηλώσεις του, με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις στην Μεσόγειο, ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε πως «η Ευρώπη δεν επιτρέπεται να αποστρέφει το βλέμμα της από αυτές τις κατάφωρες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου».

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς ζήτησε από την ΕΕ «να καταδικάσει με κάθε δριμύτητα τις ενέργειες της Τουρκίας και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα εναντίον της Τουρκίας».

«Και εδώ δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται μόνον λόγια του αέρα. Διαφορετικά, η ΕΕ χάνει την αξιοπιστία της χρησιμοποιώντας δύο μέτρα και δύο σταθμά», διαμήνυσε με κάθε σαφήνεια ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ σε μήνυμά του μετά τις συνομιλίες του στη Βιέννη με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, διατύπωνε την σαφή θέση ότι οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας παραβιάζουν διεθνείς νόμους και ότι η ΕΕ πρέπει να επιδείξει «πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο».

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει «πολύ ανήσυχος και σε κατάσταση συναγερμού», ήδη κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, τονίζοντας ότι «η κατάσταση είναι επικίνδυνη και μπορεί να κλιμακωθεί», και ότι η Ευρώπη πρέπει να επανεξετάσει τη στάση της απέναντι στην Τουρκία.

“Πόντιος Πιλάτος” για ακόμη μία φορά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, μετά το έκτακτο Συμβούλιο σήμερα, αναφέρθηκε στην ελληνοτουρκική κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με πολύ ήπιο τόνο, ανέφερε πως όλες οι λύσεις είναι στο τραπέζι, αλλά ρέπει να προωθηθεί ο διάλογος, καθώς υπάρχει μεγάλη ιστορία με την Τουρκία. Συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Για εμάς το πιο σημαντικό είναι η προθυμία όλων των μερών να εμπλακούν σε διάλογο.»

«Τα προβλήματα και οι συγκρούσεις βρίσκονται εδώ, πρέπει να λυθούν από κοινού.»

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares