Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ο κορωνοϊός, η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της αεροπορίας -Απολύονται χιλιάδες εργαζόμενοι…

Ο κορωνοϊός, η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της αεροπορίας -Απολύονται χιλιάδες εργαζόμενοι...

Αεροπορικές εταιρίες aνά τον κόσμο προχωρούν σε πρωτοφανείς περικοπές δρομολογίων, κόστους και θέσεων εργασίας, καθώς το καθεστώς καραντίνας και οι νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω κορωνοϊού, πλήττουν ολοένα και περισσότερα βασικά δρομολόγια…

Οι ήδη πληγείσες μετοχές της IAG –μητρικής της British Airways—της easyJet και της Air France-KLM κατέγραψαν σήμερα βουτιά καθώς οι εταιρίες ακύρωσαν τις περισσότερες πτήσεις για τις ερχόμενες εβδομάδες, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων μεγάλων αεροπορικών εταιριών που έχουν σχεδόν σταματήσει τις δραστηριότητές τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Νωρίτερα, η TUI ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις δραστηριότητές της μέχρι νεοτέρας.

Ο Κορωνοϊός η μεγαλύτερη κρίση της αεροπορίας

«Είναι τώρα ξεκάθαρο ότι ο κορωνοϊός είναι μακράν η μεγαλύτερη κρίση στην Ιστορία της αεροπορίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Finnair Τόπι Μάνερ, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε μείωση 90% της δυναμικότητάς της και προχώρησε στη δεύτερη προειδοποίηση για την κερδοφορία μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Οι προοπτικές επισκιάστηκαν περαιτέρω, αφού η Ισπανία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι ΗΠΑ επέκτειναν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στη Βρετανία και την Ιρλανδία και η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία άρχισαν να ζητούν από όλους τους ταξιδιώτες να μπουν σε αυτοαπομόνωση. Η Γερμανία συμβούλευσε σήμερα τους πολίτες της να αποφεύγουν όσα ταξίδια στο εξωτερικό δεν είναι απαραίτητα.

Κρατική βοήθεια ζητούν οι αεροπορικές λόγω κορωνοϊού

Σε μια ασυνήθιστη κοινή ανακοίνωση, οι τρεις βασικές αεροπορικές συμμαχίες του κόσμου – oneworld, SkyTeam και Star Alliance- ζήτησαν κρατική βοήθεια για να αντιμετωπίσουν τις «πρωτόγνωρες προκλήσεις» που αντιμετωπίζει η βιομηχανία, από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η IAG, στην οποία ανήκουν οι ισπανικές Iberia και Vueling, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τη δυναμικότητα για την περίοδο Απριλίου-Μαΐου κατά τουλάχιστον 75% και θα αναβάλει τη συνταξιοδότηση του διευθύνοντος συμβούλου Γουίλι Γουάλς.

«Θα χρειαστεί συντονισμένη στήριξη από τις κυβερνήσεις για να διασφαλιστεί η επιβίωση του κλάδου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet Γιόχαν Λούντγκρεν.

Καταρρέουν οι μετοχές των αεροπορικών λόγω κορωνοϊού

Οι μετοχές της IAG σημείωσαν πτώση 23,7% στις 13:57 ώρα Ελλάδας, με τη Wizz Air να υποχωρεί 21,2%, την easyJet 19,5%, τη Ryanair 18,8% και την Air France-KLM 16,5%, στο πλαίσιο του γενικότερου οικονομικού κραχ στις αγορές που φέρνει η πανδημία του κορωνοϊού.

Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Βρετανίας έχουν ανακοινώσει ότι εξετάζουν τρόπους να βοηθήσουν τη βιομηχανία.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares