Κυριακή , 29 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ο Κων/νος Γρίβας (Καθ.Γεωπολιτικής) στον «Focus fm»: “CASUS BELLI” το Oruc Reis, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ στρατιωτική αντίδραση…(ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ο Κων/νος Γρίβας (Καθ.Γεωπολιτικής) στον «Focus fm»: "CASUS BELLI" το Oruc Reis, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ στρατιωτική αντίδραση...(ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για την επίθεση που δέχεται ο Ελληνισμός και για το casus belli της Τουρκίας με την ξεκάθαρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αν.Αιγαίο μίλησε ο καθηγητής Γεωπολιτικής Κωνσταντίνος Γρίβας στον ραδιοφωνικό σταθμό του «Focus fm» και στον Στέφανο Δαμιανίδη…

«Πλέον οι ψευδαισθήσεις έχουν οδηγηθεί σε οδυνηρό τέλος και οι μάσκες έχουν πέσει και δυστυχώς δεν υπάρχουν και δικαιολογίες. Έχουμε ενώπιον μας τη μεγαλύτερη επίθεση που κάνει στον ελληνισμό η Τουρκία από το 1974 και την εισβολή στην Κύπρο για πρώτη φορά έχουμε δηλαδή έμπρακτη και διά των όπλων όχι απλά κυριαρχικών δικαιωμάτων δηλαδή της αοζ και της υφαλοκρηπίδας άλλα τον πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας που δεν είναι άλλο από τα ελληνικά χωρικά ύδατα στο ανατολικό Αιγαίο.

Εδώ πλέον δεν υπάρχει αμφισβήτηση όσο και να θέλει ένα κομμάτι του ελληνικού συστήματος της εξουσίας που διεξάγει πληροφοριακό πόλεμο κατά των ιδίων των Ελλήνων διαστρευλώνοντας την πραγματικότητα και λέγοντας πως δεν συμβαίνει τίποτα και πως όλα πάνε καλά, πλέον αυτό δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο η επιλογή της αντιστάσεως ενάντια στην Τουρκία αλλιώς μπαίνουμε σε μία κατάσταση αποδόμησης.

Αν θέλαμε να είμαστε σοβαροί είσοδός του όρους reis στα ελληνικά ύδατα είναι casus belli, από την αρχή ήταν,Αυτό δεν είναι κάτι που το λέω εγώ ως πολεμοκάπηλος αλλά ήταν πάγια πολιτική της Ελλάδος εδώ και δεκαετίες. για πρώτη φορά επιτρέψαμε έρευνες ακόμα και αν εμείς πιστεύουμε πως δεν έγιναν στον χώρο εθνικών κυριακών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Εξυπακούεται ότι πρέπει να υπάρχει στρατιωτική αντίδραση από την πλευρά της Ελλάδος. Η Ελλάδα επιβάλλεται να αντιδράσει στρατιωτικά».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares