Πέμπτη , 30 Ιουνίου 2022
Τελευταία Νέα

O Κιμ Γιονγκ-ουν εκτέλεσε αξιωματικό επειδή τού άσκησε κριτική – Φόβοι για νέα γενικευμένη αιματοχυσία

Στρατάρχης στη Βόρεια Κορέα δικάστηκε από στρατιωτικό δικαστήριο, καταδικάστηκε σε θάνατο και στη συνέχεια εκτελέστηκε στις 18 Ιουλίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily NK, εφημερίδας της Νότιας Κορέας που καλύπτει γεγονότα στη βόρεια πλευρά της Στρατιωτικής Γραμμής Οριοθέτησης, (σ.σ. τα σύνορα με τον κομμουνιστικό Βορρά), ανέφερε πως οι πληροφορίες για την εκτέλεση προέρχονταν από πηγή που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη.

Ο στρατηγός, του οποίου το όνομα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, υπήρξε προηγουμένως επικεφαλής της έδρας του τμήματος ανεφοδιασμού στο Στρατόπεδο Εκπαίδευσης 815. Ο εκτελεσθείς είχε υποστηρίξει ότι τα σχέδια για το άνοιγμα αποθηκών ρυζιού του στρατού για δημόσια κατανάλωση ήταν “εξωπραγματικά” και “μια διαταγή που αγνοεί την πραγματικότητα”.

North Korean Famine Facts and Causes - Crossing Borders

Κατεστραμμένη καλλιέργεια καλαμποκιού

Ο στρατηγός είχε τονίσει ότι “οι στρατιωτικές αποθήκες τροφίμων αντιμετωπίζουν σοβαρότερα προβλήματα από το ζήτημα της έλλειψης τροφής που αντιμετωπίζει ο λαός”.  Οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι ο στρατηγός παραπονέθηκε “χωρίς διακριτικότητα” όταν ενημερώθηκε για την ειδική διαταγή του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Ο στρατηγός πρόσθεσε: “Αν πρόκειται να μας πιέσουν, ενώ αγνοούν την κατάσταση των υφισταμένων τους, από που στην ευχή θα μπορέσουμε να παράγουμε όλο αυτό το ρύζι; Δεν πρόκειται για άμμο από τον ποτάμι!” Η κριτική του διοικητή για την ειδική διαταγή που εξέδωσε ο Ανώτατος Ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας του στοίχισε ότι έγινε ουσιαστικά “αντιφρονών και αποσχιστικός παράγοντας” στα μάτια των αρχών.

North Korea resumes purchasing agricultural materials in China, food shortage still - Tridge

Η Βόρεια Κορέα με δυσκολία προμηθεύεται ρύζι και άλλα γεωργικά προϊόντα από την Κίνα 

Η πηγή της Daily NK, αποκάλυψε ότι η εκτέλεση έγινε γνωστή αφότου οι αρχές έστειλαν “ειδοποίηση” στους αξιωματικούς, στις 22 Ιουλίου, η οποία περιείχε λεπτομερή παραδείγματα “αυστηρών κρίσεων”. Ο Κιμ Γιονγκ-ουν έχει απομακρύνει δεκάδες στελέχη των ενόπλων δυνάμεων με δικαιολογία τις “ολέθριες αποτυχίες” στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης που πλήττει τη Βόρεια Κορέα.

Οι στρατιώτες αναρωτιούνται ήδη πώς είναι δυνατόν με το να “πυροβολούν τους διοικητές των αλυσίδων ανεφοδιασμού ή να τους στέλνουν σε στρατόπεδα πολιτικών φυλακών”, να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης τροφίμων. Σημειώνεται, ότι η ανώνυμη πηγή αποκάλυψε στην ΝΚ Daily News ότι οι στρατιωτικές αποθήκες παραμένουν άδειες από την εποχή του Κιμ Γιονγκ-ιλ, του πατέρα του σημερινού ηγέτη της χώρας.

Πηγή: Express

Του ειδικού συνεργάτη

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares