Δευτέρα , 21 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ο Κ.Βελόπουλος ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ για την συμφωνία ΑΟΖ Ιταλίας-Ελλλάδας: Ανοίγει την κερκόπορτα στην Τουρκία για διεκδικήσεις…..

Ο Κ.Βελόπουλος ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ για την συμφωνία ΑΟΖ Ιταλίας-Ελλλάδας: Ανοίγει την κερκόπορτα στην Τουρκία για διεκδικήσεις.....

Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης Κ.Βελόπουλος επιβεβαιώνεται σχετικά με την υπογραφή της συμφωνίας Ιταλίας-Ελλάδας για ΑΟΖ.

Ο Κ.Βελόπουλος είχε τονίσει επανειλημμένως  πως από το 2007 και το 2008 φώναζε και ζητούσε την ανακήρυξη  ΑΟΖ και έλεγε για την ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου. Σήμερα όμως ο πρωθυπουργός είπε ότι χαίρεται γιατί συμφωνεί όλο το πολιτικό σύστημα με την κυβέρνηση γι’ αυτή τη συμφωνία. Όμως είναι μια συμφωνία που δυστυχώς είναι συμβιβαστική, εκπτωτική, συνδιαχειριστική και συνεκμεταλλευτική!

Συγκεκριμένα ο Κ.Βελόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Όταν υπογράφεις μια συμφωνία, δεν μπορείς να αφήνεις κερκόπορτες ανοιχτές. Και αυτό δυστυχώς κάνει η συμφωνία για την ΑΟΖ, αφού αφήνει απ’ έξω τα Διαπόντια Νησιά και τις Στροφάδες. Τι σημαίνει ΑΟΖ; Σημαίνει ότι ο πλούτος που υπάρχει στην θάλασσά μας είναι δικός μας. Άρα στα 200 ναυτικά μίλια ότι υπάρχει είναι δικό μας και δεν μπορώ να αφήνω τον Ιταλό να έρχεται και να αλιεύει τα ψάρια της περιοχής. Γιατί με τη συμφωνία αυτή δίνουμε πάτημα στην Τουρκία να αμφισβητήσει το Καστελόριζο, στη βάση των Διαπόντιων Νήσων και των Στροφάδων. Έχουμε αφήσει μια κερκόπορτα ανοιχτή, αφήνοντας έξω από τη συμφωνία συμπλέγματα νησιών. Ήρθαν λοιπόν οι Υπουργοί ΄Αμυνας και Εξωτερικών και μας έλεγαν πόσο καλή είναι η συμφωνία αυτή και σήμερα 3 φρεγάτες τουρκικού ναυτικού έφτασαν νότια της Κρήτης. Από την ελληνική φρεγάτα Σπέτσαι απογειώθηκε λοιπόν ένα ελικόπτερο το οποίο παρακολουθούσε τα τουρκικά σκάφη, τα οποία κάλεσαν το ελικόπτερο να απομακρυνθεί γιατί πετούσε όπως είπαν πάνω από τουρκική περιοχή και θα το κατέρριπταν και έτσι το ελληνικό ελικόπτερο έφυγε.»

«Η ΑΟΖ είναι εθνικό θέμα, γιατί κλείνει τις πόρτες των σωβινιστικών κύκλων της Τουρκίας. Η Κοινή ΑΟΖ με την Ιταλία δεν καταργεί το τουρκο-λιβυκό σύμφωνο μόνο το αμφισβητεί, αναγνωρίζει επίσης όρια τα οποία αμφισβητεί η Άγκυρα. Και μετά από αυτό σήμερα στην Ιταλία, που κανονικά θα έπρεπε να πανηγυρίζουν, τα ΜΜΕ της χώρας δεν έκαναν καμμία αναφορά στην συμφωνία. Άρα είτε δεν υπάρχει συμφωνία είτε θα πρέπει πρώτα να επικυρωθεί από τα κοινοβούλια της Ιταλίας και της Ελλάδας.»

Η Ελληνική λύση επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά.Ο Κ.Βελόπουλος τόνισε ότι η  συμφωνία αυτή δίνει πάτημα στην Τουρκία να προκαλέσει .

 

Δείτε παρακάτω το βίντεο:

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares