Δευτέρα , 9 Δεκέμβριος 2019

Ο Κ.Βελόπουλος ΕΜΠΡΑΚΤΑ δίπλα στους ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ! Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις…

Ερώτηση προς τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε την Τετάρτη 13-11-2019, ο πρόεδρος του κόμματος “Ελληνική Λύση” και βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, μετά την ανάδειξη του θέματος από τον κτηνοτροφικό σύλλογο του δήμου Τυρνάβου.

Αναλυτικά, ολόκληρη η ερώτηση του κ. Βελόπουλου, έχει ως εξής:

Θέμα: «Αποζημιώσεις κτηνοτρόφων Τύρναβου για τον καταρροϊκό πυρετό»

Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής του Τύρναβου των οποίων τα αιγοπρόβατα επλήγησαν από τον καταρροϊκό πυρετό, ο οποίος είχε εξαπλωθεί σε πολλούς νομούς της χώρας το 2014, δεν αποζημιώθηκαν για τα ασθενή ζώα που παρέδωσαν ούτε για τα διαφυγόντα κέρδη τους από την πώληση των αιγοπροβάτων και των προϊόντων τους καθώς και για τα δικαιώματα που θα λάμβαναν ως επιδότηση σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Κατόπιν αιτημάτων των συλλόγων των κτηνοτρόφων Τύρναβου, ενημερώθηκαν πως, ενώ συλλέχθηκαν τα ασθενή ζώα παρέμειναν σε ψυκτικές αποθήκες της ΒΑΚΡΕΛ και χωρίς να ελεγθούν, μετά από ενάμιση (1,5) χρόνο δόθηκε εντολή από τη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής να καταστραφούν. Κατόπιν τούτου οι κτηνοτρόφοι προέβησαν σε εξώδικο για το οποίο ουδέποτε έλαβαν απάντηση, παρά μόνο υποσχέσεις. Μετά από (5) πέντε χρόνια οι κτηνοτρόφοι Τυρνάβου δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί.

Κατόπιν τούτου ερωτάστε, κύριε υπουργέ:

1) Θα προβείτε σύντομα σε ενέργειες ώστε να δικαιωθούν και να αποζημιωθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι Τυρνάβου, που επλήγησαν οικονομικά;
2) Θα ζητήσετε ευθύνες από τους υπευθύνους της καταστροφής των αιγοπροβάτων;

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares