Σάββατο , 1 Οκτωβρίου 2022

Ο Κ. Συνολάκης διορίστηκε από τη Ν.Δ. για θέματα Κλιματικής Αλλαγής! Το ΑΝΗΘΙΚΟ της επιλογής…

Δυο ακαδημαϊκούς, μεγάλα ονόματα στον χώρο στον κλάδο του κλίματος, αποφάσισε να επιλέξει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τα θέματα της κλιματικής αλλαγής.

Πρόκειται για τον ακαδημαϊκό κ. Χρήστο Ζερεφό, ο οποίος αναλαμβάνει εκπρόσωπος της χώρας μας για θέματα κλιματικής αλλαγής και θα εκπροσωπεί διεθνώς την Ελλάδα στο θέμα αυτό, ενώ ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Συνολάκης ορίστηκε πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής που συστήνεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η Επιτροπή αυτή θα αποτελείται από επιστήμονες εγνωσμένου κύρους στο πεδίο της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος και, μεταξύ άλλων, θα εισηγείται πολιτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και μέτρα προσαρμογής.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός μέσω twitter:

Θυμίζουμε ότι ο κ. Συνολάκης είναι ο άνθρωπος που πριν από 1 χρόνο έκανε αναλυτική έκθεση για την τραγωδία στο Μάτι. Στην εν λόγω έκθεση είχε γίνει λόγος για λανθασμένη εκτίμηση του αρχικού μεγέθους της πυρκαγιάς στο Μάτι καθώς και καθυστερημένη αξιολόγηση και αντιμετώπιση της, καταλογίζει η έκθεση του καθηγητή φυσικών καταστροφών στο Πολυτεχνείο Κρήτης και μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, Κώστα Συνολάκη.

Ο  Κώστας Συνολάκης παρουσιάζει την έκθεση για το Μάτι -Φωτογραφία: Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Το πρόβλημα στον διορισμό είναι το εξής: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από αυτή την έκθεση κατηγορούσε τον καθηγητή ότι είναι πολιτικά προσκείμενος στη Νέα Δημοκρατία κι ότι μόνος στόχος του ήταν να “σκλυλέψει” πάνω στους νεκρούς  και να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ξεκάθαρο ότι είχε δίκιο σε όσα είχε πει για το Μάτι, όμως είναι ηθικό να δίνεται το δικαίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα να θεωρεί ότι δικαιώνεται; Είναι πολύ λάθος απόφαση τόσο από πλευράς της κυβερνήσεως όσο και του καθηγητή. Θα έπρεπε λόγω των όσων συνέβησαν πριν από έναν χρόνο να φροντίσουν να μην δίνουν δικαιώματα…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares