Τετάρτη , 10 Αυγούστου 2022

O K. BΕΛΟΠΟΥΛΟΣ το φωνάζει: «Η Μακεδονία είναι ΕΛΛΑΔΑ»…

Παλλαϊκή συστράτευση

Το ανοικτό ενδεχόμενο ο στρατηγός ΓΕΣ ε.α. Φράγκος Φραγκούλης να ηγηθεί κομματικού συνδυασμού φαίνεται πως ήταν το κερασάκι στην τούρτα ενός μεγαλειώδους συλλαλητηρίου, το οποίο τελικά όλοι προσπαθούν να καπηλευτούν.

Για να γίνει σωστά η προσέγγιση του θέματος, πρέπει να αναλύσουμε σωστά τα δεδομένα που έχουμε.

Ο κ. Φραγκούλης είναι στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά (όπως και ο Στέργιος Καλογήρου, δημοσιογράφος και ομιλητής στο συλλαλητήριο) και, από ό,τι φαίνεται, έχει το «πράσινο φως» στη δημιουργία κόμματος. Ο «εμφύλιος» πόλεμος της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ «μητσοτακικών», «καραμανλικών» και «σαμαρικών» φαίνεται πως έχει ως θύμα τη Μακεδονία μας. Είναι πραγματικά κρίμα ένα ιστορικό κόμμα όπως η ΝΔ σήμερα να άγεται και να φέρεται από μικροκομματικά παιχνίδια εξουσίας. Για μια καρέκλα, να το πούμε πιο απλά.

Ας πάμε στον ίδιο τον κ. Φραγκούλη. Εφόσον ο ίδιος θεωρεί πως το συλλαλητήριο είναι η φωνή του ελληνικού λαού, δεν θα έπρεπε να την μπερδεύει με εντολή σχηματισμού κόμματος. Θεωρούμε λάθος το να προσπαθεί κάποιος να μπλέξει τα κομματικά με τα εθνικά θέματα. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ένα κόμμα οφείλει να έχει γενική πολιτική στάση, πρόγραμμα για όλες τις εκφάνσεις της ζωής των πολιτών (οικονομία, διπλωματία κ.λπ.) κι όχι μόνο να στηρίζεται στα συνθήματα και το θυμικό του κόσμου.

Παράλληλα, θεωρούμε λάθος ο ίδιος να μην απαντά ξεκάθαρα. Ή επιθυμεί να κάνει κόμμα, ας το πει να κριθεί, ή δεν επιθυμεί, ας κλείσει τα σενάρια οριστικά. Αυτή είναι η σωστή δημόσια στάση που οφείλει κάθε Έλληνας να τηρεί. Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα κινηθεί σε μία «τυμβωρυχία» και καρεκλοθηρία.

Αξίζει επίσης να μιλήσουμε για τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου. Οι ίδιοι, πριν να λάβει χώρα αυτό, σε όλους τους τόνους δήλωναν πως το συλλαλητήριο είναι ακομμάτιστο και πως ουδεμία σχέση έχουν με τη δημιουργία νέου φορέα. Θεωρούμε πως ή θα πρέπει να βγουν να καταδικάσουν την ενέργεια του κου Φραγκούλη (την καπηλεία δηλαδή του συλλαλητηρίου) ή να δηλώσουν πως ευθύς εξαρχής γνώριζαν, συμπράττουν, άρα είναι και συνυπεύθυνοι.

To συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήταν, ελπίζουμε, η κορυφή του παγόβουνου. Ενός παγόβουνου το οποίο θα βυθίσει τον κυβερνητικό «Τιτανικό» που ετοιμάζεται με την ανοχή της αντιπολίτευσης να υπογράψει το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας.

Σύσσωμο το σύστημα προπαγάνδας έχει ξεκινήσει έναν αγώνα για να πείσει τον λαό πως σύνθετη ονομασία, που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», είναι όχι μόνο μονόδρομος αλλά και σωστή και ηθική (η ονομασία).

Η δε «μονταζιέρα» έχει ξεκινήσει έναν αγώνα να πλήξει το κάθε συλλαλητήριο το οποίο έχει ήδη ανακοινωθεί και όποιο, ίσως, ανακοινωθεί. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν είναι μόνο τα εθνικά. Ένα συλλαλητήριο μπορεί να αποτελέσει και την κοινωνική έκρηξη και για την οικονομική πολιτική. Σκεφτείτε μόνο τους πλειστηριασμούς.

Είναι ζωτικής σημασίας το συλλαλητήριο της Αθήνας να είναι ακομμάτιστο και παλλαϊκό. Όλοι οι Έλληνες, ως απλοί πολίτες κι όχι με πολιτική-κομματική ιδιότητα, πρέπει να παρευρεθούν και να εκφράσουν την ελληνική μας ψυχή.

Όλα τα μέλη και στελέχη της Ελληνικής Λύσης θα παρευρεθούν ως φυσικά πρόσωπα, ακριβώς για να μην υπάρξει η υποψία ψηφοθηρίας.

Ελάτε όλοι να φωνάξουμε «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα…».

Του Κυριάκου Bελόπουλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 27/1

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares