Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

O Kιμ Γιόνγκ Ουν παίζει το τελευταίο του χαρτί! Έτσι θα νικήσει τις ΗΠΑ…

Καθώς η Ουάσιγκτον αυξάνει την πίεση στη Βόρεια Κορέα, ενδεχομένως και με ένα προληπτικό πρώτο χτύπημα, το καθεστώς Κιμ στην Πιονγκγιάνγκ έχει επιλογές να χτυπήσει σκληρά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα χρησιμοποιώντας μόνο συμβατικά μέσα.Ενώ οι αναλυτές επικεντρώνονται συχνά στο λεγόμενο οπλοστάσιο βαλλιστικών πυραύλων της Δημοκρατικής Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, η πραγματική απειλή που προέρχεται από την Πιόνγιανγκ είναι το βαρύ πυροβολικό και οι ειδικές δυνάμεις επιχειρήσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν τεράστιες απώλειες στη Νότια Κορέα. Σε περίπτωση πολέμου στην Κορεατική Χερσόνησο, οι επίγειες δυνάμεις της Πιονγκγιάνγκ αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τη Δημοκρατία της Κορέας και τις δυνάμεις των ΗΠΑ που εδρεύουν εκεί, πλην των πυρηνικών όπλων.

“Το 70% του Στρατού Ξηράς της Βόρειας Κορέας που βρίσκεται νότια της γραμμής Pyongyang-Wonsan, δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να διεξαχθεί μια αιφνιδιαστική επίθεση σε ανύποπτο χρόνο” , αναφέρει η “λευκή βίβλος” για την άμυνα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας.”

Συγκεκριμένα, η μεγάλη συγκεντρωμένη δύναμη πυρός τόσο από το πυροβολικό όσο και από τα πυραυλικά συστήματα που είναι εγκατεστημένα σε προωθημένες θέσεις, είναι ικανή να προκαλέσει τρομακτικές απώλειες και τεράστιες καταστροφές στις υποδομές της πρωτεύουσας Σεούλ.

Επιπλέον, η Βόρεια Κορέα ενίσχυσε τις δυνάμεις πυροβολικού στην παράκτια περιοχή κοντά στην ακτή της Δυτικής Θάλασσας και κοντά στις πρώτες γραμμές. Τα κομμάτια πυροβολικού της Βόρειας Κορέας προστατεύονται από κεκαλυμμένα χαρακώματα για να βελτιώσουν τον βαθμό προστασίας τους κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων.

Συνολικά, η Νότια Κορέα εκτιμά ότι ο Βορράς διαθέτει περίπου 8.600 κομμάτια πυροβολικού και 5.500 συστήματα MLRS στις δυνάμεις του. Εν τω μεταξύ, η Βόρεια Κορέα εκσυγχρονίζει επίσης τις τεθωρακισμένες δυνάμεις της, αλλά τα μηχανοκίνητες δυνάμεις της δεν αποτελούν την αιχμή του δόρατος του Στρατού . Η Βόρεια Κορέα έχει στη διάθεσή της περισσότερα από 4.300άρματα μάχης και 2.500 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα σύμφωνα με εκτιμήσεις της Σεούλ.

Εκτός από τις μαζικές ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας, οι τεράστιες και καλά εκπαιδευμένες δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων συνιστούν την μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι αμερικανικές στρατιωτικές πηγές πληροφόρησης.

Υπολογίζονται περίπου στα 200.000 άτομα, διαθέτουν μια ποικιλία στρατηγικών, επιχειρησιακών και τακτικών μονάδων, συμπεριλαμβανομένου του επίλεκτου 11ου Σώματος Πεζικού. “Ο ρόλος αυτών των ειδικών δυνάμεων περιλαμβάνει επιχειρήσεις όπως διείσδυση στις εχθρικές γραμμές, δολοφονίες στελεχών και υβριδικό πόλεμο.

Η διείσδυση μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια πολέμου μέσω υπόγειων σηράγγων, με πιθανές περιοχές για διείσδυση μέσω της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης Demilitarized Zone (DMZ), καθώς επίσης και από υποβρύχια, αεροσκάφη προσγείωσης (LCAC), αεροσκάφη AN-2, ελικόπτερα και διάφορες άλλες μεθόδους.

Αν και η Βόρεια Κορέα βρίσκεται τεχνολογικά προς τα πίσω στο μεγαλύτερο μέρος της, εντούτοις, σε περίπτωση πολέμου, θα μπορεί να προκαλέσει τρομερές απώλειες στη Νότια Κορέα και στις δυνάμεις των Η.Π.Α. που βρίσκονται στη χερσόνησο.

Πηγή: National Interest
onalert.gr

Shares