Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο ιδιοκτήτης των Coco Mat η εμφάνιση με σανδάλια στο προεδρικό Μέγαρο – ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ‘ΧΑΛΑΣΕ’ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Τα φώτα της δημοσιότητας έστρεψε πάνω του ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας Coco Mat, Πολ Ευμορφίδης, λόγω της εμφάνισής του στο Προεδρικό Μέγαρο, στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του βασιλιά και της βασίλισσας της Ολλανδίας.

Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας εμφανίστηκε με σανδάλια, προκαλώντας νέο γύρο συζητήσεων – μετά την εμφάνιση του μουσικού Ιωάννη Στρατάκη με αντίστοιχα υποδήματα στη γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας τον περασμένο Ιούλιο – αλλά σίγουρα όχι αντίστοιχο.

Ίσως γιατί τα σανδάλια ήταν οικολογικά (κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και ρετάλια της Coco mat) και χειροποίητα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ίσως πάλι ο λόγος να είναι άλλος…

Το όνομα του Πολ Ευμορφίδη δεν είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό κυρίως λόγω της ενασχόλησής του με μια μεγάλη εταιρεία, όπως η Coco – Mat, όμως έγινε ακόμα γνωστότερο λόγω της ανέγερσης του μεγάλου ξενοδοχείου Coco-Mat Athens BC, στην Ακρόπολη, τα δωμάτια του οποίου ξεκινούν από 135 ευρώ το βράδυ.

Το ξενοδοχείο, το οποίο ανήκει στην εταιρεία «Μπλε Κέδρος» συμφερόντων του Πολ Ευμορφίδη, βρέθηκε στο «στόχαστρο» 14 πολιτών που διαμένουν στην περιοχή λόγω του ύψους του και ότι κρύβει την Ακρόπολη, κάνοντας μάλιστα προσφυγή κατά της έκδοσης οικοδομικών αδειών.

Το αποτέλεσμα ήταν το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) να γνωμοδοτήσει ομόφωνα υπέρ της καθαίρεσης των τελευταίων δύο ορόφων.

Ο Πολ Ευμορφίδης, εν ολίγοις, μπορεί να φοράει οικολογικά σανδάλια, αλλά δεν είχε καμία αναστολή να κρύψει το μνημείο της Ακρόπολης στο βωμό του κέρδους…

Μενδώνη: «Τα τελικά σχέδια δεν κατατέθηκε ποτέ στο ΚΑΣ»
Η Λίνα Μενδώνη είχε δηλώσει τότε στον ΣΚΑΪ: «Θα πρέπει οι δύο όροφοι συν τα επιπλέον, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, να αποκοπούν. Κοιτάξτε, αυτή ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση. Δεν είναι απλά πράγματα αυτά. Παρόλα αυτά πρέπει κανείς να σκεφτεί ποιο είναι το μείζον αγαθό στην περιοχή»

Η κ. Μενδώνη ενημέρωσε για το ξενοδοχείο, που έχει ήδη κτιστεί και είναι ολοκληρωμένο πως «Αυτό το θέμα δεν πέρασε ποτέ από το ΚΑΣ από το 2014 και μετά, όπως έπρεπε να περάσει. Κοιτάξτε, ο επιχειρηματίας τυπικά είχε την έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού, από την Περιφερειακή Υπηρεσία, που του έλεγε ότι είσαι εντάξει. Από την άλλη πλευρά ο ίδιος επιχειρηματίας είχε την απόφαση του 2014 στα χέρια του, που του έλεγε ότι τα τελικά σχέδια πρέπει να υποβληθούν στο ΚΑΣ, πράγμα που δεν έκανε».

 

https://twitter.com/Marka2_/status/1588237068744151041

 

 

 

Shares