Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ο Γόρδιος Δεσμός να κοπεί τώρα!!!

Η Κυβέρνηση να αντιδράσει δυναμικά τώρα στη λαθρομετανάστευση που της κληρονόμησε ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν ολοκληρωθεί η αυτοχειρία της Κυβέρνησης.Η απέλαση/επιστροφή αμέσως όλων των prima facie μη προσφύγων

Ο κόμπος έφθασε στο χτένι, όπως ηχούν γοερά οι κάτοικοι των νησιών! Είναι αδιανόητο η Κυβέρνηση να επιμένει στην αυτοχειρία της, στεκάμενη αμήχανη στο χάος των λαθρομεταναστών που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ εσκεμμένα και για ιδεοληπτικούς λόγους και να ζητάει τώρα και τα ρέστα από την Κυβέρνηση. Ομοιάζει ωσάν αυτοί που γκρέμισαν ένα μεγάλο φράγμα νερού, να διαμαρτύρονται γιατί η Κυβέρνηση δεν σταματάει την ορμητική πλέον ροή των υδάτων με μια … μαγική κίνηση. Η λεγόμενη ηγεμονία της αριστεράς, ενισχυμένη και από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά έχει και εκτραχυνθεί, ψάχνοντας για τρίχες να τις κάνουν τριχιά και η κυβέρνηση αντί να τους αποστομώσει, τους δίνει συνεχώς αφορμές.

Το χθεσινό μεγάλο συλλαλητήριο των κατοίκων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, πολύ λογικά αιφνιδίασε την Κυβέρνηση, και σε τέτοιες στιγμές αφόρητης πίεσης και δη λογικής πίεσης πολιτών, μπορεί η Κυβέρνηση να παίρνει δραστικά μέτρα και αποφάσεις, χωρίς να ξεφεύγει βέβαια από την νομιμότητα, παραβλέποντας όμως την αντίθεση των αριστερών και των μπολιασμένων με δήθεν ανθρωπιστικά συναισθήματα πολιτών. Είναι θέμα επιβίωσης τόσο της Κυβέρνησης όσο και του ελληνισμού γενικότερα. Να κοπεί λοιπόν ο Γόρδιος Δεσμός τώρα!!! Ας έχουμε πάντοτε υπόψη:

(α) ότι υποχρέωση ενός κράτους να εξετάσει αίτημα ασύλου λόγω κινδύνου στη χώρα του, έχει η πρώτη χώρα που εισέρχεται, δηλαδή η Τουρκία και γεννάται η εύλογη απορία, γιατί δεν ζήτησαν άσυλο στην Τουρκία και περίμεναν να έρθουν στην Ελλάδα! Μήπως έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι οι Έλληνες είναι ηπιότεροι ή πιο ευαίσθητοι; Για να μην χρησιμοποιήσουμε βαρύτερο χαρακτηρισμό.

(β) Η απαγόρευση του pushback, το σπρώξιμο πίσω, ισχύει μόνο για την πρώτη χώρα που εισέρχεται ο πρόσφυγας, έτσι ώστε να μην τον σπρώξει πίσω στη χώρα που κινδυνεύει!

Ήρθε η ώρα του Γόρδιου Δεσμού να κοπεί τώρα και αμέσως ως εξής:

Πρώτον: Να απελαθούν/επιστραφούν αμέσως όλοι οι μη πρόσφυγες prima facie: 1.- Οι μη έχοντες ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία δείχνουν (α) την καταγωγή τους και (β) την ειλικρίνειά τους ότι δεν είχαν σκοπό να παραπλανήσουν τις Ελληνικές Αρχές και 2.- Όποιοι δεν είναι Σύριοι, ως η μόνη εμπόλεμη χώρα που αιτιολογεί το φόβο κινδύνου. Όλοι οι υπόλοιποι να απελαθούν/ επιστραφούν αμέσως. Οι πιο πάνω θα επιλέγονται επί τη αφήξει τους, χωρίς να χρειάζεται να στέλνονται σε κέντρα προαναχωρησιακά, ανοικτά ή κλειστά.

Είναι πλέον η βέβαιο, ότι ευθύς ως εξαγγελθούν οι πιο πάνω ενέργειες, ποσώ δεν μάλλον μόλις εφαρμοστούν, θα ενθουσιάσει όλους τους Έλληνες και θα ενθουσιάσει και ανακουφίσει κυρίως τους κατοίκους των νησιών αυτών. Όλοι αυτοί που δικαιολογημένα διαμαρτύρονται και τα βάζουν με την Κυβέρνηση, θα μετατραπούν αμέσως σε διαπρύσιους κήρυκες υπέρ της κυβέρνησης.

Δεύτερον: Οι κρινόμενοι πως δικαιούνται να εξεταστεί το αίτημα τους για χορήγηση ασύλου, αυτοί να στέλνονται σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους, αφού (α) δεν υποχρεούται η Ελλάδα να το εξετάσει, αλλά για ανθρωπιστικούς και μόνο λόγους το εξετάζει και (β) δεν είναι βέβαιο αν τελικά θα το πάρουν και (γ) δεν έχουμε υποχρέωση μέχρι να πάρουν το άσυλο, να τους «νταντέβουμε» και να καλοπερνούν, ώστε να αποτελέσει και αποτρεπτικό μέτρο. Τα κλειστά κέντρα θα είναι λιγότερα και μικρότερα.

Τρίτον: Σε συνεννόηση με την Ε.Ε. να αυξηθεί η Frontex και μαζί με τα δικά μας περιπολικά, να εφαρμόσουμε αυστηρά το pushback, την επαναπροώθηση, των εισερχομένων στα χωρικά μας ύδατα, λέμβων λαθρομεταναστών. Η όποια δυσκολία ή όποιο πρόβλημα δημιουργηθεί στην αρχή, γρήγορα θα επενεργήσει αποτρεπτικά.

Τέταρτον: Να καταργηθούν αμέσως όλες οι ΜΚΟ. Αν χρειαστούν φορείς εξυπηρέτησης των ομάδων έγκλειστων στα προαναχωρητικά κέντρα, να δημιουργήσει το αρμόδιο Υπουργείο φορείς από Έλληνες και με αντικειμενικά κριτήρια. και
Πέμπτον: Από τη στιγμή που τους προσφέρουμε φαγητό και ύπνο, καθώς και άλλες τυχόν ανάγκες τους, δεν χρειάζεται να τους χορηγούμε και μετρητά. Να κοπούν τα μετρητά!

Αν εφαρμοστούν τα πιο πανω, θα λήξει το όλο πρόβλημα και η Κυβέρνηση θα αισθάνεται δικαιωμένη και αποτελεσματική, του δε Ερντογάν θα αχρηστευτεί το όπλο του.

Για να εφαρμοστούν όμως, χρειάζεται πολιτική τόλμη και αυξημένη ευθύνη. Έχω την πεποίθηση ότι δεν στερείται η κυβέρνηση την αναγκαί τόλμη και την χτειαζόμενη ευθύνη, από τη στιγμή που θα βεβαιωθεί ότι όλα αυτά είναι νόμιμα, σωστά και αποτελεσματικά.

Καταλήγοντας, δεν θα αποφύγω να εκφράσω μια απορία. Ποιος ο λόγος να ανασυσταθεί το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, και να δεχθεί η Κυβέρνηση όλες τις κατακρίσεις της αντιπολίτευσης, αφού θα μπορούσε η Κυβέρνηση να δώσει όλες τις αρμοδιότητες ενός Υπουργείου, είτε στα πρόσωπα που προϋπήρχαν , είτε στ νέα πρόσωπα, χωρίς να λέγοντα Υπουργοί. Αν κάνω λάθος, θα με υποχρέωνε κάποια εξήγηση.

 

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος

 

Shares