Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο «Γολγοθάς» του 6χρονου Θωμά που έμεινε εγκεφαλικά νεκρός στην Ελλάδα του 2023 με υπουργό Υγείας τον Πλεύρη

Δεν βρήκαν κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη – Χάλασε το ασθενοφόρο στον δρόμο! Θα είχε σωθεί το παιδί αν δεν υπήρχε αυτό το μπάχαλο;

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά που έχασε το αγγελούδι της τόσο ξαφνικά και άδικα.

Το μικρό παιδί υπέστη ανακοπή καρδιάς ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, στις 3 Ιανουαρίου. Ο 6χρονος μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του και προχώρησαν στη διασωλήνωσή του.

Άμεσα ζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο δεν υπήρχε ούτε ένα ελεύθερο. Το παιδί τελικά αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ, Ρίο). Το ασθενοφόρο ξεκίνησε τη διακομιδή του 6χρονου, ωστόσο στα μέσα της διαδρομής έπαθε βλάβη και σταμάτησε στην Ιόνια Οδό. Εκεί, περίμεναν να έρθει άλλο ασθενοφόρο για να μεταφέρει το παιδί στο Ρίο!

Τελικά παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το παιδί έμεινε εγκεφαλικά νεκρό και οι γονείς του μέσα στον πόνο τους πήραν γενναία απόφαση να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων.

Θα είχε σωθεί η ζωή του παιδιού;
Τα ερωτήματα ωστόσο είναι αμείλικτα. Θα μπορούσε να είχε σωθεί το παιδί εάν είχε βρεθεί κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη και δεν χρειαζόταν να περάσει τόσος πολύτιμος χρόνος μέχρι να μεταφερθεί στην Πάτρα; Θα είχε σωθεί αν τα οχήματα του ΕΚΑΒ ήταν σωστά συντηρημένα; Eίναι γνωστό άλλωστε ότι μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων είναι ακινητοποιημένα λόγω βλαβών και όταν τελικά τα επισκευάζουν, παρουσιάζουν εκ νέου βλάβες, αφού ο «στόλος» του ΕΚΑΒ είναι κακοσυντηρημένος και τα οχήματα παλαιά.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας οδηγεί το ΕΣΥ σε διάλυση. Χάνονται ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της έλλειψης δομών και της παλαιότητας των ασθενοφόρων, όμως ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα είναι βαθιά προσυλωμένοι στον στόχο τους. Την ιδιωτικοποίηση της υγείας.

του newsbreak.gr

Shares