Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο γιος έβλεπε και άλλα παιδιά να κακοποιούνται στα «πάρτι» βιασμών που διοργάνωνε ο πατέρας

paidi-kakopoiisi-viasmos

Ο 17χρονος, όχι μόνο είχε βιαστεί από τον πατέρα του, τον θείο του και σωρεία άλλων ανθρώπων αλλά είχε κακοποιηθεί σωματικά και ψυχολογικά και από τη μητέρα του – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση

Πέντε χρόνια οι αρχές ερευνούν καταγγελία βιασμού παιδιών από γονέα στα Πετράλωνα και η υπόθεση αυτή σέρνεται από συρτάρι σε συρτάρι χωρίς ωστόσο, τόσα χρόνια μετά να υπάρχει απόφαση της δικαιοσύνης για το αν οι κατηγορούμενοι πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι πληροφορίες λένε ότι το 2018 κατατέθηκε η μήνυση στην εισαγγελία πρωτοδικών και χρειάσθηκε να περάσουν δύο ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση. Η πρώτη αιτιολογία είναι ότι χρειάστηκε να γίνουν κάποιες παιδοψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες, για αυτό και η καθυστέρηση, ενώ το 2020 ασκήθηκε η ποινική δίωξη που είναι για τρία κακουργήματα: για βιασμ , για γενετήσιες πράξεις σε ανήλικο μικρότερο των 12 ετών και σε κατάχρηση σε ασέλγεια .

Οι πληροφορίες λένε ότι οι κατηγορούμενοι είναι περίπου δέκα, μεταξύ αυτών είναι και αλλοδαποί και φέρονται να υπάρχουν καταγγελόμενες πράξεις βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης από το 2008.

Το 2020 η δικογραφία φτάνει στην ανάκριση και ολοκληρώνεται η ανάκριση το 2021. Οι πληροφορίες λένε ότι οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν, δεν κρίθηκε κανένας προφυλακιστέος και αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Από το 2021 που έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση, έχει πάει η δικογραφία στο δικαστικό συμβούλιο να αποφασίσει παραπομπή ή όχι, ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει ένσταση κάποιου κατηγορούμενου με αποτέλεσμα να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία.

Κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης, διαδραμάτισε ένας συγγραφέας στον οποίο το 17χρονο αγόρι εξομολογήθηκε όσα βίωσε από τον πατέρα του και συγγενείς του οι οποίοι είχαν φτάσει στο σημείο να βιντεοσκοπούν τα παιδιά τους ενώ τα βίαζαν. Μάλιστα ο νεαρός είχε βιαστεί μπροστά στη μητέρα του.

Η μήνυση έγινε το 2017 και τότε ο συγγραφέας με τη σύμφωνη γνώμη της μητέρας αποφάσισε το παιδί να μεταφερθεί στο Άγιο Όρος. Εκεί φοίτησε στην Αθωνιάδα Σχολή, ενώ όσοι τον γνώρισαν και ήρθαν σε επαφή μαζί του ανέφεραν ότι επρόκειτο για ένα πολύ καλό παιδί και καλό μαθητή. Ο νεαρός παρέμεινε εκεί μέχρι το 2020 και επέστρεψε στην Αθήνα για τα διαδικαστικά με εισαγγελική εντολή προκειμένου να έρθει σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον πατέρα του.

Μάλιστα , σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη μήνυση που υποβλήθηκε το 2017 δύο άτομα επικοινώνησαν ανώνυμα με το «Χαμόγελο του Παιδιού»προκειμένου να ενημερώσουν για τις στιγμές φρίκης που βίωνε ο 17χρονος και η αδερφή του. Ωστόσο η υπόθεση είχε προχωρήσει κι έτσι ήρθαν σε επαφή με την αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας.

Η δικηγόρος Δήμητρα Πλαστήρα, η οποία εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη από τα τρία αδέρφια, μια 22χρονη σήμερα κοπέλα αναφέρει τα εξής:

«Η πρώτη καταγγελία είχε γίνει το 2017 στην εισαγγελία ανηλίκων. Η πρώτη φορά που κλήθηκαν τα παιδιά να καταθέσουν ήταν το 2018. Σήμερα έχουμε 2022 και η υπόθεση αναφορικά με τα καταγγελλόμενα για τον πατέρα βρίσκεται ακόμα στο στάδιο έκδοσης βουλεύματος. Και τα παιδιά αυτά, όσα είναι ακόμα ανήλικα, βρίσκονται υπό τη γονική μέριμνα των καταγγελλόμενων ως βιαστών γονέων τους» λέει η δικηγόρος της 22χρονης κοπέλας και συνεχίζει:

«Ο πατέρας έχει αποχωρήσει από το σπίτι, η 22χρονη κόρη έχει φύγει από την Αθήνα προκειμένου να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της και τα δύο ανήλικα παιδιά, το πιο μικρό μένει με τη μητέρα ενώ ο 17χρονος φιλοξενείται από την οικογένεια , η οποία είχε συνδράμει να του προσφέρει δωρεάν μαθήματα για να τον βοηθήσουν στο σχολείο και τότε το παιδί που ήταν σε ηλικία 7 ετών, τους εξομολογήθηκε τους βιασμούς του» προσθέτει η Δήμητρα Πλαστήρα.

 

Σύμφωνα με όσα έχει καταγγείλει ο 17χρονος, όχι μόνο έχει βιαστεί από τον πατέρα του , τον θείο του και σωρεία άλλων ανθρώπων που ήταν από τον περίγυρο του πατέρα αλλά έχει κακοποιηθεί σωματικά και ψυχολογικά από τη μητέρα. Μάλιστα, όπως έχει καταγγείλει ο 17χρονος θεωρεί συνένοχο τη μητέρα του γιατί είχε βιαστεί και μπροστά της.

«Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, κατά τη διάρκεια των λεγόμενων πάρτι που διοργάνωνε ο πατέρας με τον θείο μαζί με άλλους αλλοδαπούς και Έλληνες φίλους του πατέρα, είχαν βιντεοσκοπήσει τον 17χρονο κατά τη διάρκεια των βιασμών του. Θέλω να πω, επίσης, ότι τα παιδιά έχουν καταγγείλει ότι στους χώρους όπου κακοποιούνταν έβλεπαν κι άλλα παιδιά να κακοποιούνται κατά τη διάρκεια των βιασμών τους» κατέληξε η δικηγόρος, Δήμητρα Πλαστήρα.

Πηγή: protothema.gr

Shares