Κυριακή , 24 Οκτωβρίου 2021
Τελευταία Νέα

Ο Γ.Κιουμής στον FOCUS FM: Ο πανικός επεκτείνει τις συνέπειες του κορωνοϊού- Ο ρυθμός εξάπλωσης θα δείξει αν θα “κάτσει” από το βάρος το ΕΣΥ…(ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δεν θα πρέπει να δείξουμε αδιαφορία, αλλά ούτε και πανικό, τόνισε μιλώντας στον FOCUS FM ο Πνευμονολόγος και Καθηγητής του ΑΠΘ, Γιάννης Κιουμής…

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Διπλός Ελληνικός” με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου, τόνισε, ότι “το θέμα είναι με ποιό ρυθμό θα νοσήσουν και όχι πόσοι θα αρρωστήσουν. Αυτό θα κρίνει το αν θα “φορτωθεί” και “κάτσει” το ΕΣΥ. Το σύστημα έχει “καθίσει” στην Ιταλία και οι γιατροί έχουν δίλημμα ποιόν θα στηρίξουν και ποιόν όχι”, επεσήμανε ο κ.Κιουμής.

“Περάσαμε σε φάση διασποράς του ιού μέσα στην κοινότητα, άρα δεν κοιτάμε τα ταξίδια , αλλά τη συμπτωματολογία και αυτό επιβαρύνει τα νοσοκομεία”, εξήγησε.

Ερωτηθείς αν τα μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι αρκετά, ξεκαθάρισε πως είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. “Ο πανικός επιτείνει τις συνέπειες της νόσου”, επεσήμανε, ενώ για τα παιδιά τόνισε, ότι ενώ στην αρχή οι επιστήμονες εκτίμησαν, ότι δεν προσβάλλονται, τελικά φέρουν βαρύ “φορτίο” και μεταφέρουν το ιό σε μεγάλες χρονικές περιόδους.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Κιουμή στον FOCUS FM, εδώ:

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares