Παρασκευή , 1 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

O Ερντογάν ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ: «Δεν θα σταματήσουν οι ροές αλλοδαπών » -Έθεσε ζήτημα την δημιουργία τζαμιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη…….

Με γενικόλογες αναφορές για επίτευξη καλύτερου κλίματος στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, ολοκληρώθηκε περί τις 17:45 (ώρα Ελλάδος) η συνάντηση -διάρκειας περίπου μίας ώρας- του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pronews.gr ο Τούρκος πρόεδρος δεν έδωσε καμία ουσιαστική δέσμευση για τον περιορισμό των ροών αλλοδαπών από την Τουρκία στην Ελλάδα, παρά μόνο εξέφρασε την ελπίδα για επίτευξη σταθερότητας στη Συρία, για την επιστροφή των αλλοδαπών στη χώρα τους.

Παράλληλα έφερε προς συζήτηση το θέμα των τζαμιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ έκανε λόγο για “τουρκική’ μειονότητα στην Δυτική Θράκη.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με ελληνικές πηγές, συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα θέματα, από το μεταναστευτικό, μέχρι το Κυπριακό, αλλά και τα αμιγώς διμερή ζητήματα με έμφαση στην ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares