Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο Ερντογάν παρουσίασε τον «Αιώνα της Τουρκίας» με αναφορές στην Αγιά Σοφιά!!!

Μακροσκελής ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, στο πλαίσιο εκδήλωσης του κόμματός του, AKP, για τα 99 χρόνια εγκαθίδρυσης της τουρκικής δημοκρατίας, στην οποία… παραδόξως δεν εκτόξευσε ευθείες απειλές προς την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να παραλείψει τις «Οθωμανικές»… κορώνες.

Σε μια μεγάλη εκδήλωση με την ονομασία «Αιώνας της Τουρκίας», την οποία διοργάνωσε το AKP, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέπτυξε τα μεγαλεπήβολα σχέδια που έχει για τη χώρα του. Αν και δεν εκτόξευσε κάποια από τις συνηθισμένες του απειλές σε βάρος της Ελλάδας, ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις… επιτυχίες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στον Αλλάχ και στη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί.

Παράλληλα, ευχαρίστησε από το βήμα τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πνευματικό ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων» και κυβερνητικό του εταίρο, ενώ υποστήριξε πως θα κάνει την Τουρκία μια από τις 10 μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο σε όλους τους τομείς. «Αυτή τη στιγμή που ο κόσμος αντιμετωπίζει νέες και ζωτικής σημασίας προκλήσεις, θέλουμε να κάνουμε ένα δυνατό ξεκίνημα στον νέο αιώνα της Δημοκρατίας μας με το πρόγραμμα του Αιώνα της Τουρκίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν σε μια εκδήλωση που συνδυάστηκε και με τον εορτασμό 99 χρόνων εγκαθίδρυσης της τουρκικής δημοκρατίας.

«Ελπίζουμε, με την υπερηφάνεια της 99ης επετείου της Δημοκρατίας μας, θα χαράξουμε τον αιώνα της Τουρκίας στην εθνική μας μνήμη Μπήκαμε στον 19ο αιώνα μετά από μια επίθεση που ήθελε να βάλει τέλος στην 900χρονη ύπαρξή μας στα εδάφη της Ανατολίας όσοι ήθελαν να θάψουν το έθνος μας στην ιστορία μαζί με το οθωμανικό κράτος, αυτή τη φορά δεν μας αντιμετώπισαν άμεσα όπως στο Τσανάκκαλε ή στο Κουτ’ούλ Αμαρέ. Επιχείρησαν να εισβάλουν στην Ανατολία χρησιμοποιώντας το όχημα», είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν στην ομιλία του.

«Το γεγονός ότι ξανανοίξαμε την Αγία Σοφία, που ήταν όνειρο γενεών, ως τζαμί σύμφωνα με την ανάθεση του Φατίχ, είναι μια μεγάλη πρόκληση ενάντια στην παγκόσμια κηδεμονία. Είναι μια αλήθεια σε αυτή την ιστορική περίοδο. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε κάθε πολίτη που στέκεται δίπλα μας. Τι λέει ο σουλτάνος της καρδιάς; “Αυτός που περπατά με αγάπη κουβαλάει τον κόσμο στην πλάτη του. Αυτός που περπατά χωρίς αγάπη κουβαλάει ένα πτώμα ως σώμα”. Ναι, φέραμε τη χώρα μας στους στόχους της περπατώντας με αγάπη αυτά τα 20 χρόνια, κάναμε το έθνος μας να πετύχει τα όνειρά του», τόνισε σε άλλο σημείο.

Επιπλέον, στη διάρκεια του λόγου του ο Ερντογάν αναφέρθηκε αρκετές φορές σε εξωτερικές δυνάμεις που επιβουλεύονται την Τουρκία και που επιχειρούν με διάφορα «οχήματα» τη διάσπασή της. Όπως τόνισε, στα 20 χρόνια διακυβέρνησής του δεν ήταν όλα ρόδινα και υπήρξαν δυσκολίες, όμως, όπως ο ίδιος σχολίασε αυτή τη στιγμή είναι έτοιμος για έναν νέο «αιώνα της Τουρκίας» στον οποίο η χώρα του θα γίνει μια από τις 10 μεγαλύτερες δυνάμεις του πλανήτη…

newsbomb.gr

Shares