Δευτέρα , 8 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Ο Ερντογάν απειλεί του Κούρδους του YPG με νέα εισβολή

Η Τουρκία επιμένει για την επίθεση στη Συρία

Μια νέα επίθεση εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία θα παραμείνει στην ατζέντα της Τουρκίας.

Ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το πότε θα αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλειά της, δήλωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με κείμενο που διένειμε η προεδρία, έπειτα από συνομιλίες με τους ηγέτες του Ιράν και της Ρωσίας.

Ο Ερντογάν, που ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος πως η Τουρκία θα εξαπολύσει μια νέα επίθεση στη βόρεια Συρία εναντίον των YPG, είχε συνομιλίες για τη Συρία με τον Ρώσο και τον Ιρανό ομόλογό του στην Τεχεράνη χθες, Τρίτη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής, ο Ερντογάν είπε πως οι τρεις χώρες είναι ενωμένες στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας παρότι έχουν διαφορετικές απόψεις για ορισμένα θέματα που έχουν σχέση με τη Συρία και πρόσθεσε πως πιστεύει ότι και οι τρεις σκέπτονται με παρόμοιο τρόπο σε ό,τι αφορά τις YPG, τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τις YPG, κρίσιμης σημασίας σύμμαχο των ΗΠΑ στη μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ότι στραγγίζουν το συριακό πετρέλαιο και αργότερα το πουλούν στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Είπε ακόμη πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αποσυρθούν από την περιοχή ανατολικά του ποταμού Ευφράτη και να σταματήσουν την υποστήριξή τους σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares