Κυριακή , 7 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

O Εμμανουέλ Μακρόν ζητά περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη από τον Μπάιντεν, κυρίως στη Μέση Ανατολή

O πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την ελπίδα ότι ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Τζο Μπάιντεν θα δεσμευτεί για μεγαλύτερη στρατιωτική ανάμειξη στη μάχη κατά του ισλαμικού εξτρεμισμού σε πολλές περιοχές που αποτελούν θέατρα πολεμικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή.

Ο Μακρόν, στέλνοντας το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του από τη βάση του γαλλικού στόλου στη Βρέστη, τόνισε ότι η Γαλλία κάνει ό,τι είναι δυνατό στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή.

French aircraft carrier Charles de Gaulle - Wikipedia

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle 

Εννιακόσιοι Γάλλοι στρατιώτες συμμετέχουν ήδη στη διεθνή συμμαχία υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle θα επανέλθει στην ενεργό δράση, μέσα στους επόμενους μήνες, για την υποστήριξη της επιχείρησης.

Opération Barkhane

H γαλλική στρατιωτική επιχείρηση Barkhane στην υποσαχάρια Αφρική 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Μακρόν ανέφερε ότι κάνει σκέψεις για μερική απόσυρση, “προσαρμογή” όπως την αποκαλεί ο ίδιος, των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων από την περιοχή του Σαχέλ, της υποσαχάριας Αφρικής. Αυτή έρχεται σαν αποτέλεσμα, κατά τον πρόεδρο της Γαλλίας, των επιτυχιών που είχε ο γαλλικός στρατός πέρυσι καθώς και της ενδεχόμενης ανάμειξης και άλλων ευρωπαϊκών χωρών στη συγκεκριμένη περιοχή της αφρικανικής ηπείρου.

Η ανάπτυξη σχεδόν 5.100 Γάλλων στρατιωτών σε πέντε χώρες της Δυτικής Αφρικής αποτελεί τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει το Παρίσι στο εξωτερικό. Ο Μακρόν είπε ότι θα κάνει σχετικές ανακοινώσεις σε σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στην πρωτεύουσα του Τσαντ, Ν’τζαμένα.

Πηγή: Associated Press – AP

Του ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares