Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ο δικαιωματισμός δίχως όρια – ΑΠΘ: Παρέχει την δυνατότητα επιλογής “τρίτου φύλου”

Στην αίτηση για παρακολούθηση κάποιου από τα διάφορα προγράμματα του ΚΕΔΙΒΙΜ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν «άλλο» στην κατηγορία «φύλο».

Συγκεκριμένα, έπειτα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του ΑΠΘ, στην αίτηση την οποία υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να παρακολουθήσουν κάποιο από τα διάφορα προγράμματα του Κέντρου, κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης των προσωπικών στοιχείων, στην κατηγορία “Φύλο”, εκτός από το “άνδρας” και “γυναίκα”, προσετέθη και το “άλλο”.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μία δομή του ΑΠΘ παρέχει τρίτη δυνατότητα επιλογής φύλου. Εκτός αυτού, αλλαγές προς την ίδια κατεύθυνση έγιναν και στον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του ΚΕΔΙΒΙΜ ο οποίος εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο του πανεπιστημίου και στις 19 Απριλίου δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Πλέον, στον Κανονισμό αναφέρονται παντού τουλάχιστον και τα δύο φύλα (π.χ. διευθύντρια/ντης, εκπαιδεύτρια/της, φοιτήτριες/τες, μεταπτυχιακές/ούς κ.ο.κ.), σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε έως τώρα όπου αναγραφόταν μόνον το αρσενικό.

Eπιπλέον η συντονίστρια της νέας επιτροπής ισότητας φύλου και καθηγήτρια παιδαγωγικής, Δήμητρα Κογκίδου, προσπαθεί να περάσει μια πιο πολίτικαλ κορέκτ γλώσσα εντός της πανεπιστημιούπολης.

Δ. Κογκίδου: Άλλες 10 καταγγελίες άμεσα στον αρμόδιο εισαγγελέα GRTimes.gr

 

πηγή: protothema.gr/voria.gr

Shares