Τετάρτη , 7 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Ο διαιτητής που δεν είδε το «χέρι του Θεού» το 1986 εξομολογείται γιατί μέτρησε το γκολ

Ο διαιτητής που δεν είδε το «χέρι του Θεού» το 1986 εξομολογείται γιατί μέτρησε το γκολ

Διαιτητής στην αναμέτρηση εκείνη ήταν ο Αλί Μπιν Νάσερ από την Τυνησία.

Αν υπάρχουν δύο γκολ τα οποία θα μείνουν για πάντα στην ιστορία, είναι τα δύο τέρματα του Ντιέγκο Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986.

Το ένα, σπάνιας ομορφιάς αφού πέρασε από τη σέντρα την μισή Αγγλία και έκανε το 2-0. Νωρίτερα σκόραρε όμως το περίφημο γκολ με το χέρι, το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει μετρήσει ποτέ.

Διαιτητής στην αναμέτρηση εκείνη ήταν ο Αλί Μπιν Νάσερ από την Τυνησία.

O Αλί Μπιν Νασέρ στο κέντρο και αριστερά ο Βούλγαρος βοηθός που δεν είδε το χέρι του Μαραντόνα

Ο 78χρονος πλέον, πρώην διαιτητής, σε μία συνέντευξή του εξομολογήθηκε το τι συνέβη σε εκείνον τον αγώνα (από τον οποίο η μπάλα με την οποία σκόραρε πουλήθηκε για πάνω από 2,4 εκατομμύρια ευρώ) και μέτρησε κανονικά το γκολ.

«Ακολούθησα τους κανόνες που μας είχε παραδώσει η FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν ήμουν ικανός να δω την φάση από την καλύτερη δυνατή οπτική γωνία, και γύρισα στον βοηθό μου, τον Μπόγκνταν Ντότσεφ, για να δω αν είχε δει εκείνος κάποια παράβαση από τον Μαραντόνα.

Όταν τον είδα να πηγαίνει στην γραμμή του κέντρου σήμαινε -σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA- πως το γκολ ήταν κανονικό, και γι’ αυτό το μέτρησα».

Παλαιότερα ο Βούλγαρος βοηθός διαιτητή, που απεβίωσε το 2017, είχε πει ότι δεν είχε δει τίποτε το αντικανονικό και δεν μπορούσε λόγω κανονισμού, να συνεννοηθεί με τον διαιτητή.

Ο Νασέρ πάντως, στη συνέντευξή του, χαρακτήρισε εκείνο το παιχνίδι και η μπάλα, ήταν ένα «δώρο Θεού» και ότι είναι χαρούμενος με την καριέρα και τις αποφάσεις που πήρε.

Αντιθέτως, ο Βούλγαρος έλεγε πως καταστράφηκε η ζωή του και κατηγορούσε τον Ντιέγκο Μαραντόνα γι’ αυτό, αποκαλώντας τον «λίγο» στο ύψος αλλά και ως άνθρωπο.

pronews.gr
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares