Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Ο Covid-19, η Ουχάν και η χρηματοδότηση Φαούτσι – Εγγραφα ΣΟΚ

Τι είναι οι μελέτες Gain of Function και γιατί τροποποιείται εργαστηριακά ένας ιός για να γίνει πιο μεταδοτικός

Στις 7 Σεπτεμβρίου η εφημερίδα «New York Post» δημοσίευσε ντοκουμέντα 528 σελίδων που αποκαλύπτουν με λεπτομέρειες τις δαιδαλώδεις διαδρομές των δολαρίων που διοχετεύονταν, με εντολή του ινστιτούτου που διευθύνει ο Φάουτσι, από το δημόσιο ταμείο των ΗΠΑ προς το κινεζικό Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν , μέσω ΜΚΟ, προκειμένου να γίνουν πειράματα για «χειραγώγηση» ιών ώστε να καταστούν πιο μεταδοτικοί.

image

Η χρηματοδότηση των ΗΠΑ προς το εργαστήριο της Ουχάν έγινε, όπως φαίνεται από τα έγγραφα, για έρευνες και τροποποιήσεις πάνω στους κορονοϊούς νυχτερίδων, απ’ όπου και οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι προήλθε ο κορονοϊός της πανδημίας. Έτσι, η «New York Post» συμπεραίνει ότι ο Φάουτσι «δεν υπήρξε ειλικρινής» με όσα είπε στο Κογκρέσο σχετικά με τη χρηματοδότηση επικίνδυνων ερευνών στο κινεζικό εργαστήριο.

wuhan doc

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, τα ντοκουμέντα δόθηκαν στον Τύπο από την ίδια την NIH (Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας ΗΠΑ) ή, πιο σωστά, η NIH υποχρεώθηκε να τα παραδώσει στον Τύπο, αν και πολύ θα ήθελε να το αποφύγει. Αναγκάστηκε, όμως, έπειτα από αίτημα που υπεβλήθη τον Σεπτέμβριο 2020 από το δημοσιογραφικό ερευνητικό περιοδικό «Intercept» στο πλαίσιο της νομοθεσίας των ΗΠΑ για την Ελευθερία της Πληροφορίας. Το περιοδικό, μάλιστα, είχε προχωρήσει και σε μήνυση επειδή ο αμερικανικός οργανισμός υγείας δεν ανταποκρινόταν στο αίτημά του.

Τα συγκεκριμένα ντοκουμέντα, όπως υποστηρίζουν οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο, αποδεικνύουν ότι ο οργανισμός στον οποίο είναι επικεφαλής ο Φάουτσι χρηματοδοτούσε έρευνες Gain of Function στο εργαστήριο της Ουχάν. Η διαδικασία Gain of Function (έρευνες κέρδους – λειτουργίας) είναι ο όρος που χρησιμοποιείται όταν ένας ιός «τροποποιείται» εργαστηριακά ώστε να καταστεί πιο μεταδοτικός και θανατηφόρος.

Οταν, δηλαδή, επιστήμονες σε ένα εργαστήριο «χειραγωγούν» τον γενετικό κωδικό ενός οργανισμού προκειμένου να τον μετατρέψουν σε πιο επικίνδυνο, μια πρακτική που έχει καταδικάσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από το 2010, εφιστώντας την παγκόσμια προσοχή.

Επίσημος στόχος των ερευνών «κέρδους – λειτουργίας» είναι η μελέτη τροποποιημένων ιών για την καταπολέμηση μιας μελλοντικής πανδημίας. Η επένδυση, βέβαια, σε τέτοιες έρευνες μπορεί να αποκτήσει και μια πιθανή στρατιωτική χρήση, όπως για παράδειγμα να αρρωστήσει ή και να σκοτώσει εχθρούς μαζικά.

covid ios koronoios

Πολλοί επιστήμονες θεωρούν αυτή την υποκουλτούρα τέτοιων πειραμάτων, που γίνονται επί δεκαετίες, εξαιρετικά επικίνδυνη. Πάντα, άλλωστε, υπάρχει και ο φόβος τέτοιες αμφιλεγόμενες μέθοδοι να υποκλαπούν και να πέσουν στα χέρια τρομοκρατών, με συνέπεια να μετατραπούν σε μαζικά όπλα βιολογικού πολέμου. Να σημειωθεί ότι οι έρευνες «κέρδους – λειτουργίας» είχαν διακοπεί την περίοδο 2014-2017 έπειτα από ένα μορατόριουμ των ΗΠΑ.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΔΩ

Τα έγγραφα που ήρθαν στο φως αφορούν τη χρηματοδότηση ενός πρότζεκτ για μελέτη κορονοϊών από νυχτερίδες. Η ροή του χρήματος είχε ως εξής:

  • 1. Σύμφωνα με το ερευνητικό περιοδικό «Intercept», η NΙAΙD μέσω NIH (Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ) δίνει χορηγία 3.300.000 δολάρια στην Eco Health Alliance, μια ΜΚΟ που διευθύνει ο Πίτερ Ντάζακ.
  • 2. Η Eco Health Alliance στη συνέχεια διαθέτει 666.000 δολάρια της επιχορήγησης στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν.
  • 3. Επιπλέον 300.000 δολάρια πήγαν στο κινεζικό East China Normal University, όπου ερευνητές έκαναν δειγματοληψία πεδίου.
anthony fauci 001 1
Shares