Τετάρτη , 26 Φεβρουαρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ο Μπόρις Τζόνσον θέλει ένα new deal με την Ευρώπη! «Η πιο σημαντική εμπορική συμφωνία είναι με την ΕΕ»…

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα πως η πιο σημαντική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που χρειάζεται να συνάψει η Βρετανία είναι με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Βρετανία αναμένεται να φύγει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου και ο Τζόνσον έχει πει ότι είναι έτοιμος για μια έξοδο είτε έχει επιτευχθεί είτε όχι μια συμφωνία αποχώρησης με την Ένωση.

«Η μοναδική μεγαλύτερη συμφωνία που χρειάζεται να κάνουμε είναι μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τους φίλους και εταίρους μας πάνω από το Κανάλι», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός στο Sky News.

Κανάλι αποκαλούν στην Μεγάλη Βρετανία τη θαλάσσια περιοχή που χωρίζει τα παράλια της Αγγλία με τις ακτές της δυτικής Γαλλίας. Η έκφραση χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει συνολικά την Ευρώπη και τη σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την περιοχή.

Ενθουσιασμό για ένα Brexit χωρίς συμφωνία εξέφρασαν οι ΗΠΑ
Τη Δευτέρα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστήριζαν με ενθουσιασμό ένα Βrexit χωρίς συμφωνία αν αυτό αποφάσιζε η βρετανική κυβέρνηση να κάνει και θα επιδιώξουν να εργαστούν γρήγορα για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

«Από την εμπειρία μου, οι Αμερικανοί είναι πολύ σκληροί διαπραγματευτές πραγματικά και θα κάνουμε μια σπουδαία συμφωνία μαζί τους και [η συμφωνία] θα ανοίξει ευκαιρίες για δουλειές, ιδιαίτερα εταιρίες υπηρεσιών στις ΗΠΑ», είπε ο Τζόνσον. «Θα είναι ένα σκληρό παζάρι αλλά θα φθάσουμε εκεί».

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, έχει διαμηνύσει από το πρώτο λεπτό πως η χώρα του θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, είτε έχει επιτευχθεί συμφωνία με τους 27, είτε όχι. Μάλιστα, πρόσφατα διέρρευσαν πληροφορίες που θέλουν τον Τζόνσον να οδηγεί τη χώρα σε εκλογές, σε περίπτωση που δεν περάσει η πρότασή του για το Brexit. Επιπλέον, ο Βρετανός πολιτικός φέρεται έτοιμος να προχωρήσει την άτακτη αποχώρηση, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση.
iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares