Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022

Ο Μπολσονάρου εξόργισε το Ισραήλ: Το Ολοκαύτωμα μπορεί να συγχωρεθεί….

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου προκάλεσε την οργή του Ισραήλ, δηλώνοντας ότι τα εγκλήματα του Ολοκαυτώματος μπορούν να συγχωρεθούν.

Ο ακροδεξιός ηγέτης της Βραζιλίας έκανε την επίμαχη δήλωση μιλώντας σε ευαγγελιστές πάστορες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, για την επίσκεψή του στο μνημείο Ολοκαυτώματος στον Ιερουσαλήμ, στις αρχές του μήνα. «Μπορούμε να συγχωρέσουμε. Αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε», είπε για το Ολοκαύτωμα και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες προκειμένου να μην επαναληφθεί αυτή η φρίκη. «Εκείνοι που ξεχνούν το παρελθόν είναι καταδικασμένοι να μην έχουν μέλλον», συμπλήρωσε ο Μπολσονάρου.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ρεουβέν Ρίβλιν αντέδρασε έντονα, μέσω Twitter. «Δεν θα συγχωρέσουμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», έγραψε στο Twitter. «Οι πολιτικοί ηγέτες είναι υπεύθυνοι για τη διατύπωση του μέλλοντος. Οι ιστορικοί περιγράφουν το παρελθόν και ερευνούν τι συνέβη. Δεν πρέπει ο ένας να μπαίνει στα “χωράφια” του άλλου», ανέφερε ακόμη.

«Δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ» ήταν η αντίδραση με ανάρτηση στο twitter από τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ρεουβέν Ρίβλιν χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομα του Μπολσονάρου. «Είτε πρόκειται για άτομα ή οργανώσεις, αρχηγοί κομμάτων, ή αρχηγοί κρατών, κανείς δεν θα διατάξει την συγχώρεση του εβραϊκού λαού, ούτε αυτό μπορεί να αποκτηθεί μέσα από κανένα συμφέρον», τόνισε ο Ισραηλινός πρόεδρος, ο ρόλος του οποίου είναι κατά κύριο λόγο εθιμοτυπικός.

Τα λεγόμενα του Μπολσονάρου προκάλεσαν την αντίδραση και των ανθρώπων του Γιαντ Βασέμ, του μνημείου Ολοκαυτώματος. «Διαφωνούμε με τη δήλωση του προέδρου της Βραζιλίας ότι το Ολοκαύτωμα μπορεί να συγχωρεθεί», ανέφερε σε ανακοίνωση.

Ο Μπολσονάρου είχε προκαλέσει αντιδράσεις και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ και το Γιαντ Βασέμ, όταν είπε ότι ο Ναζισμός ήταν αριστερό κίνημα.

iefimerida

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares