Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ο Μπάιντεν τρελάθηκε – Οι ΗΠΑ θα δημιουργήσουν νέα στρατιωτική βάση στη Συρία

Η ανατολική ύπαιθρος του Ντέιρ Εζόρ φιλοξενεί τις πιο στρατηγικές στρατιωτικές βάσεις, συμπεριλαμβανομένης της βάσης πετρελαίου Αλ-Ομάρ, μια από τις μεγαλύτερες στη Συρία και της βάσης φυσικού αερίου Κονόκο


Οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ που δραστηριοποιούνται στη βορειοανατολική Συρία σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια νέα στρατιωτική βάση στις ελεγχόμενες περιοχές τους στην ύπαιθρο της Ράκα. Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι μια συνοδεία αμερικανικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων πολλών τεθωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων, έφτασε στην πόλη Ράκα ως μέρος των προετοιμασιών για την εγκατάσταση μιας νέας βάσης στην περιοχή.

Στο πεδίο, τα παράνομα στρατεύματα άρχισαν να μεταφέρουν τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τον απαραίτητο εξοπλισμό στην καθορισμένη τοποθεσία, που συμπίπτει με τη βαριά δραστηριότητα των drone παρακολούθησης. Ο αμερικανικός στρατός και ο διεθνής συνασπισμός καταλαμβάνουν τουλάχιστον 28 δηλωμένες στρατιωτικές τοποθεσίες στη Συρία, κατανεμημένες σε τρεις επαρχίες, κυρίως Χασάκα (17 περιοχές), Ντέιρ Εζόρ (εννέα τοποθεσίες) και Χομς (δύο περιοχές).

 

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν την κατασκευή μιας νέας βάσης κοντά στη γέφυρα Αλ-Ράκα στον ποταμό Ευφράτη, νότια της πόλης. Η διανομή των παράνομων βάσεων της Ουάσιγκτον μοιάζει με τον κλοιό που περιβάλλει τις πηγές πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, αντιπροσωπεύοντας το μεγαλύτερο μέρος του υπόγειου πλούτου της Συρίας.

Η ανατολική ύπαιθρος του Ντέιρ Εζόρ φιλοξενεί τις πιο στρατηγικές στρατιωτικές βάσεις, συμπεριλαμβανομένης της βάσης πετρελαίου Αλ-Ομάρ, μια από τις μεγαλύτερες στη Συρία και της βάσης φυσικού αερίου Κονόκο, οι οποίες υπόκεινται τακτικά σε βίαιο βομβαρδισμό από ένοπλες ομάδες που συνδέονται με το Ιράν.

Ωστόσο, ο καθημερινός βομβαρδισμός ώθησε την Ουάσιγκτον να στείλει τεράστια στρατιωτική και υλικοτεχνική ενίσχυση σε εκατοντάδες φορτηγά που πέρασαν από το Ιράκ στις αμερικανικές βάσεις στο Ντέιρ Εζόρ, στη Χασάκα και στη Ράκα.

Σύμφωνα με το SOHR, τα αμερικανικά στρατεύματα δημιούργησαν πρόσφατα άλλη μια στρατιωτική θέση στο χωριό Νακάρα, μόλις τρία χιλιόμετρα από το Καμίσλι στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) μπλοκάρει συνεχώς τις στρατιωτικές συνοδείες και τις περιπολίες των ΗΠΑ που προσπαθούν να μετακινηθούν μέσω των σημείων ελέγχου τους σε πολλές τοποθεσίες σε όλη την επαρχία, αναγκάζοντάς τις να γυρίσουν την ουρά τους. Οι συριακές αρχές κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι διακινούν λαθραία το πετρέλαιο τους και το πωλούν στο εξωτερικό για να το στερήσουν από τους Σύριους, κατά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares