Κυριακή , 16 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο Άρης δεν πήρε τα μετάλλιά του μετά τον τελικό, τι ποινή προβλέπεται

Η ομάδα του Αρη δεν παρέλαβε τα μετάλλιά της ως φιναλίστ στον τελικό με την ΚΑΠ να προβλέπει συγκεκριμένες ποινές για κάτι τέτοιο.

Τόσο ο Αρης όσο και η διαιτητής του αγώνα, Στεφανί Φραπάρ, δεν βρέθηκαν σε πρώτη φάση στη διαδικασία της απονομής των μεταλλίων μετά το πέρας του τελικού του Κυπέλλου. Ο Αρης αν και ενημερώθηκε και από την ΕΠΟ αρνήθηκε να δώσει το παρών στην τελετή και τελικώς δεν παρέλαβε τα μετάλλιά του ως φιναλίστ.

Για τέτοιες περιπτώσεις το άρθρο 46 του ΚΑΠ της ΕΠΟ προβλέπει τα εξής σε επίπεδο ποινών:

Οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές που δεν πειθαρχούν σ’ αυτή τους την υποχρέωση, τιμωρούνται με ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών από το πρωτάθλημα και χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000) ο καθένας εφόσον είναι επαγγελματίες και 500,00 ευρώ αν είναι ερασιτέχνες και εφ’ όσον αποδειχθεί υπαιτιότητα της ομάδας επιβάλλεται σε αυτήν χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ αν είναι ΠΑΕ και 1.000,00 Ευρώ αν είναι σωματείο

γ) Στην ομάδα που δεν συμμορφώνεται με το τελετουργικό της απονομής και προβεί σε ενέργειες που προσβάλλουν το φίλαθλο πνεύμα επιβάλλεται χρηματική ποινή εκατό χιλιάδων (100.000,00) ευρώ, αν είναι ΠΑΕ και τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ αν είναι σωματείο.

gazzeta

Shares