Τετάρτη , 29 Μαρτίου 2023

Ο αρχηγός της Βάγκνερ υποστηρίζει ότι δυνάμεις του κατέλαβαν χωριό βόρεια της Μπαχμούτ

Ο αρχηγός της ρωσικής ομάδας μισθοφόρων Βάγκνερ δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν τον ουκρανικό οικισμό Παρασκοβίιφκα, που συνορεύει στα βόρεια με την πόλη Μπαχμούτ, πεδίο της μεγαλύτερης σε διάρκεια μάχης στο Ντονμπάς εδώ και ένα χρόνο.

«Παρά το μπλόκο των πυρομαχικών, παρά τις βαριές απώλειες και τις αιματηρές μάχες, οι άνδρες μας κατέλαβαν ολόκληρο τον οικισμό Παρασκοβίιφκα», δήλωσε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του.

Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τον ισχυρισμό αυτόν του Πριγκόζιν.

Για περισσότερους από έξι μήνες, η Βάγκνερ και ο ρωσικός στρατός προσπαθούν να καταλάβουν την Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, μια πόλη περιορισμένης στρατηγικής σημασίας αλλά που έχει αποκτήσει μεγάλη συμβολική σημασία λόγω της διάρκειας και της σκληρότητας των μαχών.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν τις τελευταίες εβδομάδες να περικυκλώσουν την Μπαχμούτ και κατάφεραν να αποκλείσουν αρκετούς δρόμους προς την πόλη, ζωτικής σημασίας για τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών στρατευμάτων εκεί.

Η Παρασκοβίιφκα βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της πόλης Μπαχμούτ, στον κεντρικό δρόμο που συνδέει τη βομβαρδισμένη πόλη με το Σιβέρσκ.

Η αναφορά του Πριγκόζιν σήμερα σε «μπλόκο πυρομαχικών» φαίνεται να αποτελεί δημόσια κριτική στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο κατηγορεί για υλικοτεχνική αναποτελεσματικότητα, εν μέσω διαφωνιών μεταξύ του αρχηγού της Βάγκνερ και της στρατιωτικής διοίκησης.

Τη Δευτέρα, η ομάδα Βάγκνερ ανακοίνωσε ότι κατέλαβε την Κράσνα Χόρα, μια μικρή πόλη κοντά στην Παρασκοβίιφκα.

zougla.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares