Κυριακή , 14 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Ο «απομονωμένος» που έγινε «Μεσσίας»: Μέσω Τουρκίας η λύση στην παγκόσμια επισιτιστική κρίση!

Την ώρα που η ελληνική Κυβέρνηση φαντασιώνεται τον Ερντογάν απομονωμένο, εκείνος εμφανίζεται ως… σωτήρας της ανθρωπότητας


Η Ρωσία, η Ουκρανία και η Τουρκία αύριο θα υπογράψουν μια συμφωνία που προτάθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη για την απελευθέρωση των εξαγωγών σιτηρών από τα πολιορκημένα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε το γραφείο επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος νωρίτερα ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, θα παραστεί στην εκδήλωση μαζί με τον Ταγίπ Ερντογάν στα γραφεία του Παλατιού Ντολμάμπαχτσε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (16:30 ώρα Ελλάδας).

Νωρίτερα, ένα μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας ανέφερε ότι οι εξαγωγές μπορεί να ξαναρχίσουν από τρία λιμάνια, αυτά της Οδησσού, του Πιβντένι και του Τσορνομόρσκ. «Ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε» τις παραδόσεις και από άλλα λιμάνια», είπε στους δημοσιογράφους ο Ουκρανός βουλευτής Ρουστέμ Ουμέροφ.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, την ασφάλεια των νηοπομπών θα αναλάβει μια ομάδα επιτήρησης του ΟΗΕ που θα εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη.

Τα ρωσικά πλοία δεν θα έχουν το δικαίωμα να μπαίνουν στα ουκρανικά χωρικά ύδατα. «Δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη, ακόμη και αν υπογράψουν συμφωνία με τον ΟΗΕ», πρόσθεσε.

Σχεδόν 25 εκατομμύρια τόνοι δημητριακών και σιτηρών παραμένουν μπλοκαρισμένοι στα ουκρανικά λιμάνια.

Έτσι είναι οι «απομονωμένοι» ηγέτες;
Η εμμονή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει «απομονωμένο» τον Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που η Τουρκία έχει κομβικό ρόλο στις μεγάλες παγκόσμιες εξελίξεις, έχει καταντήσει πλέον εκτός από αστεία και επικίνδυνη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, ο δήθεν απομονωμένος, εμφανίζεται τώρα ως ο άνθρωπος που θα δώσει λύση στην παγκόσμια επισιτιστική κρίση με την υπογραφή της παραπάνω συμφωνίας.

Ενώ νωρίτερα στη χρονιά, είχε παίξει σημαντικό ρόλο στις συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας, φιλοξενώντας τους ΥΠΕΞ των δύο χωρών σε τουρκικό έδαφος και κάνοντας τον πλανήτη να… παρακαλάει την Άγκυρα να μεσολαβήσει, παρότι δεν συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Μόσχας, συνεχίζοντας απρόσκοπτα τη συνεργασία των δύο χωρών (και εξοπλίζοντας ταυτόχρονα την Ουκρανία!).

Μην ξεχνάμε και τον στυγνό εκβιασμό που έκανε στο NATO για την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία, έναν εκβιασμό που απέφερε πολλά κέρδη στην Τουρκία, αφού τόσο οι ΗΠΑ, όσο και το NATO, αλλά και οι δύο σκανδιναβικές χώρες, έσκυψαν το κεφάλι και είπαν «evet» στις απαιτήσεις του Ερντογάν.

Που βρίσκεται η Ελλάδα σε όλες αυτές τις ραγδαίες παγκόσμιες εξελίξεις που την επηρεάζουν άμεσα;

newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares