Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2022

Ο Αντετοκούνμπο ζητά ξανά $2 εκατ. από εταιρεία που καπηλεύεται το «Greek Freak»…

Αυτή είναι τουλάχιστον η δεύτερη φορά που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσφεύγει στη δικαιοσύνη για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του…

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε για άλλη μια φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για να προστατεύσει το brand name «Greek Freak».

Στόχος του Αντετοκούνμπο και της ομάδας του είναι, σύμφωνα με το theblast.com, η εταιρεία Sportz Cases, LLC.

Στην αγωγή που υποβλήθηκε και με την οποία ο Έλληνας φόργουορντ ζητά περισσότερα από 2 εκατ. δολάρια, η εταιρεία κατηγορείται ότι καπηλεύεται τα δικαιώματα του «Greek Freak».

Ο Αντετοκούνμπο εξηγεί στο κείμενο που συνέταξαν οι δικηγόροι του ότι το «Greek Freak» είναι το παρατσούκλι με το οποίο έχει γίνει ευρέως γνωστός και το έχει κατοχυρώσει προκειμένου να εμπορεύεται διάφορα προϊόντα προσθέτοντας ότι έχει δαπανήσει χρόνο και χρήμα για να αναπτύξει, να προωθήσει και να διαφημίσει τα προϊόντα Greek Freak.

Αντίστοιχη δικαστική διαμάχη που έληξε με συμβιβασμό είχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και τον περασμένο Ιούλιο.

Τότε είχε υποβάλει αγωγή κατά του Ινδού καλλιτέχνη Τζίντερ Μπογκντάλ από τον οποίο ζητούσε να αποσύρει τα μπλουζάκια που είχε σχεδιάσει με το πρόσωπό του και το brand name «Greek Freak».

Brand name: Greek Freak

Η διαδικασία κατοχύρωσης του όρου «Greek Freak» κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση ήταν για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες είχε δημοσιεύσει το ΘΕΜΑ η αίτηση για την κατοχύρωση είχε γίνει στις 30 Μαίου του 2014 από γερμανική εταιρεία ευρεσιτεχνιών και σημάτων. Ωστόσο οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά όταν πήρε στα χέρια του το δίπλωμα κατοχύρωσης του όρου «Greek Freak».

Επίσης στις 19 Δεκεμβρίου του 2018 κατέθεσε αιτήσεις για τα εμπορικά σήματα “GREEK FR34K” και σκέτο “FR34K”, κάνοντας λογοπαίγνιο με τον αριθμό της φανέλας του και το ψευδώνυμό του, για αιθέρια έλαια και αρωματικά εκχυλίσματα, για καλλυντικά, για ταξιδιωτικές αποσκευές, τσάντες, πορτοφόλια και άλλα είδη μεταφοράς καθώς και για ομπρέλες και ομπρέλες ηλίου, καπέλα, ενδύματα και παπούτσια , φανερώνοντας την πρόθεση για περαιτέρω εμπορική εκμετάλλευση του ονόματός του. Αυτές οι καταθέσεις έγιναν μαζί με μια κυπριακή εταιρεία.

Στις 9 Ιουλίου 2019 εστάλη ηλεκτρονικό μήνυμα (email) στους δικηγόρους του Γιάννη Αντετοκούνμπο πως δεν κατατέθηκε καμία ανακοπή για την αίτηση του σήματος GREEK FR34K και από εδώ και πέρα προχωρά η διαδικασία για να εκδοθεί το πιστοποιητικό κατοχύρωσης του σήματος.

protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares