Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ο άνδρας που φέρεται να γάζωσε την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στη Χάγη είχε “τρομοκρατικά” κίνητρα

Ο άντρας που φέρεται να γάζωσε την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στη Χάγη την περασμένη εβδομάδα, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς, είχε “τρομοκρατικά” κίνητρα, ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική αστυνομία…

Ο 40χρονος ύποπτος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη σε ένα σπίτι στο Ζετερμέερ, κοντά τη Χάγη, ώρες μετά το συμβάν.

Σύμφωνα με τις αρχές ο άνδρας φέρεται να “διέπραξε βιαιοπραγία κατά κτιρίου πρεσβείας που απολαμβάνει διεθνούς προστασίας, να αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον επιστάτη αυτού του κτιρίου, όλα με τρομοκρατικά κίνητρα” είπε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

“Το τρομοκρατικό κίνητρο προκύπτει από το γεγονός ότι ο ύποπτος φάνηκε να θέλει να επιβάλει τη θέλησή του στην πρεσβεία μέσω των πράξεών του”, πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα κίνητρα του τελευταίου.

Ο άνδρας εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον δικαστή, ο οποίος παρέτεινε την κράτησή του για άλλες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με την αστυνομία, προσθέτοντας πως η έρευνα συνεχίζεται.

Αρκετοί πυροβολισμοί ερρίφθησαν το πρωί της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου στη σαουδαραβική πρεσβεία στη Χάγη, χωρίς να τραυματιστεί κανένας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε μία ημέρα μετά την επίθεση με εκρηκτικά στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας με στόχο τελετή για την επέτειο από την ανακωχή της 11ης Νοεμβρίου του 1918, στην οποία ήταν παρόντες δυτικοί διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων Γάλλοι και Βρετανοί. Η επίθεση αυτή προκάλεσε τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, ενός Έλληνα υπηκόου και ενός Σαουδάραβα αξιωματικού ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares