Σάββατο , 23 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Ο “αγώνας δρόμου” για το εμβόλιο του κορωνοϊού – Η χρονική σύμπτυξη που εγείρει ερωτηματικά (ΦΩΤΟ)

Ιδιαίτερος λόγος έχει γίνει ήδη από την αρχή της πανδημίας για το εμβόλιο…

Ως από «μηχανής Θεός» και «μάνα εξ ουρανού» αναμένεται η κυκλοφορία του περιώνυμου εμβολίου κατά του κορονοϊού από σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη!

Αγώνας ταχύτητας από επιστήμονες και φαρμακοβιομηχανίες για την κατασκευή του εμβολίου που θα ξαναδώσει “ανάσα” στον πλανήτη μετά από σχεδόν 1 χρόνο ταλαιπωρίας για τους πολίτες όλων των χωρών.

Πολλοί κάνουν λόγο για σπασμωδικές κινήσεις από τις βιομηχανίες φαρμάκων και αυτούς που έχουν επενδύσει χρήματα πάνω στο συγκεκριμένο “προτζεκτ” και περιμένουν να τα πάρουν πίσω στο δεκαπλάσιο!

Όχι ΑΔΙΚΑ βέβαια…

Η πανδημία του κορωνοϊού και οι τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις οι οποίες επιφέρει εξαιτίας των «lockdown» σχεδόν σε όλο τον πλανήτη, έχουν επιταχύνει τις διαδικασίες της δημιουργίας του εμβολίου κατα πολύ σε σχέση με την κυκλοφορία άλλων εμβολίων κατα καιρούς!

Συγκεκριμένα :

-Το εμβόλιο της “Ευλογίας”: 34 χρόνια (1954-1988)

-Το εμβόλιο του HPV: 15 χρόνια (1991-2006)

-Το εμβόλιο της Ιλαρά: 9 χρόνια (1954-1963)

-Το εμβόλιο του Polio: 7 χρόνια (1948-1955)

-Το εμβόλιο της Παρωτίτιτδας: 4 χρόνια (1963-1967)

-Το εμβόλιου του Covid 19: 8-12 Μήνες

Παρατηρείται μια σημαντική διαφορά στο χρονικό διάστημα αποτελεσματικής παραγωγής του εμβολίου σε σχέση με τις υπόλοιπες ασθένειες κατά καιρούς η οποία σαφώς εγείρει υποψίες!

Κάποιοι θα πουν ότι η επιστήμη προχωρά και εξελίσσεται συνεχώς και είναι φυσιολογικό ο κόσμος να έχει γρηγορότερη αντίδραση από την δεκαετία του 90’ αλλά τόσο γρηγορότερη;

Το μόνο σίγουρο είναι πως το συγκεκριμένο εμβόλιο και όταν αυτό κυκλοφορήσει επίσημα, πέρα από τον βασικό σκοπό της πρόληψης και της ίασης, εξυπηρετεί και “άλλους” σκοπούς

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares