Κυριακή , 4 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

O Πούτιν πάει κόντρα στον Τραμπ! Η ρωσική «αρκούδα» αντεπιτίθεται…

Τη στενή συνεργασία τους στα ζητήματα που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα συνεχίσουν Ρωσία και Ιράν, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στην Τεχεράνη με τον Ιρανό ομόλογο του Αμπάς Αρακτσι.

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκεί Λαβρόφ συναντήθηκε στη Μόσχα με τον Γάλλο ομόλογο του, Χάϊκο Μάας και συζήτησαν τις δυνατότητες που έχει η Μόσχα να ασκήσει επιρροή στην Τεχεράνη ώστε να τηρηθούν οι όροι της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα.

«Για μας και για τους εταίρους μας την Γαλλία και την Βρετανία είναι καθοριστική η πλήρης τήρηση ή μη τήρηση εκ μέρους του Ιράν των περιορισμών και δεσμεύσεων που ισχύουν, ώστε να Ιράν να παραμείνει στο πλαίσιο αυτή της συμφωνίας (σ.σ: για το πυρηνικό πρόγραμμα) δήλωσε ο Μάας, προσθέτοντας ότι «συζητήσαμε το κατά πόσο η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να ασκήσει επιρροή στο Ιράν στο πλαίσιο αυτό».

Ο Χάϊκο Μάας, αναφερόμενος στη συμφωνία ΚΟΣΔ (Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης) από την οποία αποσύρθηκαν οι ΗΠΑ, είπε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό, οι υπόλοιπες χώρες που την υπέγραψαν να συνεχίσουν να τηρούν με υπευθυνότητα τις δεσμεύσεις τους. «Είναι πολύ σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στη συμφωνία αυτή και σήμερα μιλήσαμε για τα περαιτέρω βήματα που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο αυτό», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ο Σεργκεί Λαβρόφ, δήλωσε ότι οι χώρες που υπέγραψαν την ΚΟΣΔ θα πρέπει άμεσα να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να παραμείνει η συμφωνία σε ισχύ, επισημαίνοντας ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από αυτή μπορεί να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στην Μέση Ανατολή.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares