Τρίτη , 22 Ιανουάριος 2019
Τελευταία Νέα

O Λαβρόφ αποκαλύπτει για την υπόθεση Σκριπάλ…

Διαφορετικά στοιχεία από αυτά που επικαλείται η βρετανική κυβέρνηση, δείχνουν τα δείγματα που υ πήρε προς ανάλυση το ελβετικό Κέντρο Χημειοραδιολογικής Ανάλυσης της πόλης Σπιτς από τον Οργανισμό Απαγόρευσης Χημικών Όπλων(ΟΑΧΟ) για την υπόθεση δηλητηρίασης του Σκριπάλ.

Στην παραπάνω δήλωση προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών ητς Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής της χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Θα σας διαβάσω επί λέξει τι διέγνωσαν και έστειλαν στον ΟΑΧΟ οι εμπειρογνώμονες της Ελβετίας. Στα δείγματα βρέθηκαν στοιχεία του τοξικού χημικού στοιχείου ΒΖ που συγκαταλέγεται στα χημικά όπλα δεύτερης κατηγορίας. Το ΒΖ είναι νευροπαραλυτικό στοιχείο που πρόσκαιρα προσβάλει τον οργανισμό. Η ψυχοτοξική επίδραση πετυχαίνεται μετά από μισή ως μια ώρα και κρατάει τέσσερις μέρες. Η δεδομένη συνταγή βρισκόταν στο στρατό των ΗΠΑ, της Βρετανίας και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ. Στην ΕΣΣΔ και τη Ρωσία επεξεργασία ανάλογων χημικών στοιχείων δεν γινόταν. Αυτά λένε οι ειδικοί του εργαστηρίου της Ελβετίας».

Ο Ρώσος διπλωμάτης πρόσθεσε ότι η Ρωσία απευθύνεται στον ΟΑΧΟ με το ερώτημα γιατί δεν ανέφερε την πληροφόρηση αυτή από το ελβετικό εργαστήριο της πόλης Σπιτς στα συμπεράσματα των ειδικών της;

Επιπλέον, επισήμανε ότι στην πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν, «ο Γάλλος Πρόεδρος αρνήθηκε να αποκαλύψει τις πηγές από τις οποίες έχει ‘αδιάσειστα’ στοιχεία περί ρίψης χημικών στη συνοικία Γούτα της Συρίας επικαλούμενος το ‘απόρρητο’».

Γράψτε τα σχόλια σας...
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares
loading...