Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Oι HΠΑ δείχνουν το ΔΡΟΜΟ στην ΕΛΛΑΔΑ! Μήπως να τους μιμηθούμε;..

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε το β΄ τρίμηνο με ελαφρώς ισχυρότερο ρυθμό απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, όπως έδειξαν τα αναθεωρημένα στοιχεία που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας.Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,2% το β΄ τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Η προηγούμενη εκτίμηση τοποθετούσε την ανάπτυξη στο 4,1%, ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal περίμεναν η μέτρηση να παραμείνει αμετάβλητη στο 4,1%.

Η μέτρηση του β΄ τριμήνου παρέμεινε η ισχυρότερη των τελευταίων τεσσάρων ετών περίπου. Το α΄ τρίμηνο η αμερικανική οικονομία είχε αναπτυχθεί 2,2%.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν επίσης ότι τα κέρδη μετά φόρων των αμερικανικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν 2,4% το β΄ τρίμηνο σε προσαρμοσμένη βάση από το α΄ τρίμηνο, μετά από άλμα 8,2% το α΄ τρίμηνο.

Οι δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 3,8% το β΄ τρίμηνο, μέγεθος ελαφρώς καθοδικά αναθεωρημένο από την προηγούμενη εκτίμηση για αύξηση 4,0%.

Τέλος, οι επιχειρηματικές επενδύσεις αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 8,5% σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία. Η αρχική μέτρηση ήταν για αύξηση 7,3%. (ΠΗΓΗ κειμένου)
Τώρα ερχόμαστε εμείς και λέμε, πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να αναπτυχθεί χωρίς επενδύσεις, χωρίς παραγωγή και με αυτό το καταστρεπτικό φορολογικό σύστημα…

Shares