Τρίτη , 19 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

OΡΓΗ στην ΕΛΛΑΔΑ για την ΤΟΥΡΚΙΑ!«ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»…

Οργισμένη απάντηση από το υπουργείο Εξωτερικών στην Τουρκία μετά τις άκρως προκλητικές δηλώσεις κατά του Νίκου Κοτζιά – Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ επιτίθεται στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και χαρακτηρίζει «ανησυχητικές» τις πρόσφατες δηλώσεις του για την Άγκυρα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του.

Στην επίθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που χαρακτήρισε ανεύθυνη τη στάση του Νίκου Κοτζιά, απάντα το ελληνικό ΥΠΕΞ κατηγορώντας την Τουρκία ότι παραβιάζει συστηματικά το διεθνές δίκαιο και υπερβαίνει τις «κόκκινες» γραμμές.

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με σχόλια του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ για την συνέντευξη του Ν. Κοτζιά, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, δήλωσε:

«Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο συστηματικά και υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές. Όταν δε, καλείται να μπει σε τάξη, παραπονιέται και αντιδρά σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα που η ίδια δημιουργεί. Η Ελλάδα είναι η χώρα της νηφάλιας, υπεύθυνης, ειρηνικής συμπεριφοράς. Αυτό είναι στοιχείο της δύναμης της. Επιμένει στον διάλογο και την ειρηνική επίλυση των διαφορών, ως συνάδει με τον σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό. Η Τουρκία οφείλει να τον υιοθετήσει. Επιπλέον, οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, καθώς και το δίκαιο της θαλάσσης».
Τουρκία κατά Κοτζιά: Ξεπερνάς τα όρια
Μιλώντας στον Alpha, ο Νίκος Κοτζιάς είχε προειδοποιήσει τη γειτονική χώρα ότι αντίστοιχο περιστατικό με αυτό που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στα Ίμια δεν θα γίνει ανεκτό και πως η αντιμετώπιση της ελληνικής πλευράς δεν θα είναι τόσο ειρηνική.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, χαρακτήρισε ανησυχητικές αυτές τις δηλώσεις και υπενθύμισε την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του, σημειώνοντας ότι η Αγκυρα περιμένει από την Αθήνα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση. Ακόμη, επισημαίνει ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών συζητήθηκε ότι τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται μέσω διαλόγου.

«Σε αυτό το πλαίσιο τονίζουμε για ακόμη μια φορά ότι η χώρα μας στηρίζει την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο. Αλλά δυστυχώς, φαίνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έχει υιοθετήσει μια αντιμετώπιση που δεν είναι ειρηνική, ξεπερνάει τα όρια, και απέχει πολύ από τη στάση υπευθυνότητας που απαιτείται από την πολιτική του θέση», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, καλώντας, τον μάλιστα να είναι «συνετός» και να κινείται με βάση τις επιθυμίες του Τούρκου και του Έλληνα πρωθυπουργού»
newsbomb

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares