Δευτέρα , 21 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

OΛΟΙ ΑΘΩΟΙ! Κανένα ΣΚΑΝΔΑΛΟ στο Χρηματιστήριο…

OΛΟΙ ΑΘΩΟΙ! Κανένα ΣΚΑΝΔΑΛΟ στο Χρηματιστήριο...

Πρόκειται για υπόθεση του 1999
Κατά πλειοψηφία, 2-1, αθώοι κρίθηκαν ξανά από το Εφετείο της Αθήνας οι 36 κατηγορούμενοι, επιχειρηματίες και χρηματιστές, σχετικά με κατηγορίες που αντιμετώπιζαν για την υπόθεση με τις μετοχές του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών την περίοδο του 1999.

Πρόκειται για τη δεύτερη αθώωση των «36», η οποία ήρθε έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία. Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι για τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η αθωωτική απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία,2-1, με το μέλος του δικαστηρίου που μειοψήφισε να εκφράζει την άποψη ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι και για τις δύο αξιόποινες πράξεις που τους έχουν απαγγελθεί.
Είχε προηγηθεί η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας κυρίας Αθηνάς Θεοδωροπούλου, η οποία τάχθηκε υπέρ της ενοχής των κατηγορουμένων υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως η πρώτη αθώωση των κατηγορουμένων ήταν εσφαλμένη.

Υπενθυμίζεται ότι οι «36» είχαν αθωωθεί ομόφωνα από το Εφετείο στο παρελθόν, με διαφορετική σύνθεση. Ωστόσο, η υπόθεση έφτασε ξανά σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για νέα κρίση μετά την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Οι κατηγορούμενοι στο άκουσμα της σημερινής αθωωτικής απόφασης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους.

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί πως η αίθουσα στην οποία εκδόθηκε η απόφαση είχε υποστεί υλικές ζημιές από την πρόσφατη έκρηξη στο Εφετείο.

Οι ζημιές αυτές δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει μία σπασμένη τζαμαρία σκεπασμένη με ένα μεγάλο μουσαμά…

Πάντως το σχόλιο του Κ. Βελόπουλου, του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ είναι χαρακτηριστικό.

protothema

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares