Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

NYT: Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν τον Ζελένσκι να χτυπήσει την Κριμαία!

Ένα βήμα πριν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!!!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν το Κίεβο να χτυπήσει την Κριμαία, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα – βόμβα των The New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Ουκρανία να χτυπήσει την Κριμαία και ολόκληρη τη χερσόνησο, ακόμη κι αν μια τέτοια κίνηση θα αύξανε τον κίνδυνο κλιμάκωσης.

Σύμφωνα με το άρθρο, η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν πιστεύει ότι η Ουκρανία είναι ικανή να ανακτήσει την Κριμαία με στρατιωτικά μέσα, αλλά είναι πεπεισμένη ότι εάν τεθεί σε κίνδυνο, ένα τέτοιο χτύπημα θα ενισχύσει τη θέση του Κιέβου σε πιθανές διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι τα χτυπήματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα «Μετόπισθεν» της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένων των βάσεων και των αποθηκών στη χερσόνησο, θα επηρεάσουν σημαντικά την ικανότητα του ρωσικού στρατού να συνεχίσει την επέλαση του στα μέτωπα.

«Χωρίς την Κριμαία, όλα θα καταρρεύσουν», δήλωσε η Έβελιν Φάρκας, ανώτερη εκπρόσωπος του Πενταγώνου για την Ουκρανία υπό την κυβέρνηση Ομπάμα. Δείχνοντας έτσι ότι η στρατηγική του χτυπήματος στην Κριμαία, μάλλον είναι πρόθεση των ΗΠΑ και όχι απαραίτητα του Κιέβου.

Έμπειροι αναλυτές πάντως θεωρούν δεδομένο ότι εάν απειληθεί η Κριμαία, το Κρεμλίνο δεν θα διστάσει να ανταποδώσει με τακτικά πυρηνικά στο έδαφος της Ουκρανίας

newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares