Τετάρτη , 30 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ στη Μεσσηνία: Βανδάλισαν μνημείο του Κολοκοτρώνη! – Εντολή για άμεση αποκατάσταση……

ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ στη Μεσσηνία: Βανδάλισαν μνημείο του Κολοκοτρώνη! - Εντολή για άμεση αποκατάσταση......

Θύμα βανδαλισμού έπεσε το μνημείο του ήρωα του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι, στο δήμο Οιχαλίας. Σημειώθηκαν πολλές ζημιές στα πλαϊνά μάρμαρα της βάσης του μνημείου, ενώ έχει καταστραφεί η επιγραφή «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Εντολή για άμεση αποκατάσταση του μνημείου έδωσε ο δήμος Οιχαλίας.


Σύμφωνα το eleftheriaonline ο δήμος Οιχαλίας ενημέρωσε ότι η κακόβουλη καταστροφική ενέργεια έγινε αντιληπτή την Τρίτη. Το μνημείο υπέστη σοβαρές ζημιές και συγκεκριμένα τα πλαϊνά μάρμαρα της βάσης του μνημείου και η επιγραφή “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” έχουν καταστραφεί, ενώ τα επικολληθέντα γράμματα πλέον δεν υφίστανται.

 

Αμεση ήταν η αντίδραση της δημάρχου Γιώτας Γεωργακοπούλου και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Παπαδόπουλου, οι οποίοι έδωσαν εντολή για άμεση αποκατάσταση του μνημείου.

Ο Δήμος Οιχαλίας αναφέρει ότι “ο βανδαλισμός έγινε μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και σε καμιά περίπτωση νωρίτερα αυτού, καθώς το μνημείο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και πάντα αποτελεί σημείο αναφοράς για το δήμο μας”.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares