Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ντροπή! Βέβηλοι-ιερόσυλοι κατέστρεψαν, δε σεβάστηκαν την Παναγία μας…

Είναι η τρίτη φορά που «άγνωστοι» το καταστρέφουν…

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν στους κατοίκους οι εικόνες καταστροφής που άφησαν πίσω τους άγνωστοι ιερόσυλοι, οι οποίοι έριξαν πέτρα στο εικονοστάσι της Παναγίας που χρονολογείται απο το 1974 , στη περιοχή “Βόλτες Βλαμαρής” τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Οι«γνωστοί»- «άγνωστοι», αυτή τη φορά έσπασαν το εικονοστάσι με μια μεγάλη πέτρα, δείγμα του μίσους τους για οτιδήποτε ορθόδοξο κι ελληνικό!Κι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοια ιεροσυλία στο συγκεκριμένο εικονοστάσι, αλλά η τρίτη!

Αν βέβαια τολμούσαμε να κάνουμε μια «επικίνδυνη» μαντεψιά, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι κάθε άλλο παρά  άγνωστοι είναι οι δράστες. Πιθανόν να πρόκειται για ισλαμιστές ή για άθεους κομμουνιστές, χωρίς καθόλου να αποκλείεται συμμορίτες κι από τις δύο αυτές ανθελληνικές πλευρές να έδρασαν από κοινού!

Ωστόσο το κύριο ζήτημα προβληματισμού δεν είναι τόσο  το ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της ενέργειας (ανθέλληνες και οι ιερόσυλοι δυστυχώς θα υπάρχουν πάντα) αλλά το τι κάνουμε εμείς για να προστατεύσουμε και να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα των θρησκευτικών μας μνημείων και θρησκευτικής μας κληρονομιάς.

με πληροφορ;iες από samos.24

 

 

Shares