Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ντροπή! Τσιτσιπάς, Σάκκαρη και όλη η εθνική τένις αγωνίζονται χωρίς το εθνόσημο

Λάθος επαναλαμβανόμενο παύει να είναι λάθος!!!

Το 2001 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη αγωνίστηκαν στο τουρνουά τένις χωρίς το εθνόσημο. Τότε είχαν παίξει… τένις η Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων και η ομοσπονδία του αθλήματος για το ποιός ευθύνεται για την παράλειψη αυτή. Το θέμα ξεχάστηκε μετά τους αγώνες.


Τώρα συνέβη το ίδιο και στη διοργάνωση United Cup που γίνεται στην Αυστραλία.
Εκεί συμμετέχει η εθνική Ελλάδος, οκτώ τενίστες με επικεφαλής τα δύο αστέρια του ελληνικού τένις τα οποία αγωνίζονται και πάλι χωρίς εθνόσημο.
Το γεγονός έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση μεταξύ των ομογενών που περίμεναν να δουν τους ΄Έλληνες διεθνείς να αντιπροσωπεύουν τη χώρα τους όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και στην αθλητική τους εμφάνιση.


Σε αντίθεση με την ελληνική ομάδα, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες οι αντίπαλοί τους φορούν ευδιάκριτα διακριτικά με τη σημαία των χωρών τους.
Η ομοσπονδία αντισφαίρισης μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα στο θέμα. Προφανώς και υπάρχουν ευθύνες, αφού εκείνη έπρεπε να έρθει να επικοινωνία με την εταιρεία που ντύνει τους αθλητές για να υπάρχει το εθνόσημο.


Προς το παρόν οι θεατές των αγώνων και οι τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο βλέπουν τους Ελληνες αθλητές, τουλάχιστον στα μπλουζάκια τους να μην αντιπροσωπεύουν τη χώρα τους, αλλά τη γερμανική εταιρεία που τους ντύνει!

Shares