Τετάρτη , 21 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΝΤΡΟΠΗ! Μέχρι και η Ν. Αφρική πουλάει «Kalamata Olives»-Τι κάνει η Κυβέρνηση;…(ΦΩΤΟ)

ΝΤΡΟΠΗ! Μέχρι και η Ν. Αφρική πουλάει «Kalamata Olives»-Τι κάνει η Κυβέρνηση;...(ΦΩΤΟ)

Όλα τα δεινά ξεκίνησαν από το 2018 όπως υποστηρίζουν η Μεσσήνιοι…

Σύμφωνα με πληθώρα καταγγελιών από τους παραγωγούς ελιάς, προκύπτει δυστυχώς μία πληθώρα περιπτώσεων όπου χώρες του εξωτερικού ακόμα και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης καπηλεύονται χρήσης της ονομασίας Ελιά Καλαμάτα/Kalamata Olives.

Συγκεκριμένα τα περισσότερα περιστατικά συναντώνται κυρίως στη χώρα της Αιγύπτου όπου οι εταιρείες καπηλεύονται το τοπωνύμιο της Καλαμάτας για ελιές οι οποίες έχουν παραχθεί εκεί που δένει δεν πλησιάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της καλαματιανής ελιάς.

Παράλληλα ο Έλληνας παραγωγός ο οποίος βρίσκεται σε τέλμα αναγκάζεται να πουλά αποθηκευμένο προϊόν του στην τιμή τον 70-80 λεπτά το κιλό, για πρώτη φορά στα χρονικά.

Παρόμοια περιστατικά συναντώνται και στη Νότιο Αφρική συγκεκριμένη εταιρεία διαφημίζει ελιές Καλαμάτας, ως προϊόν… Νότιας Αφρικής Όπως θα παρατηρήσετε και στην φωτογραφία που ακολουθεί παρακάτω.

Τέλος, σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Ένωσης Μεσσηνίας, κ. Γιάννη Πάζιο, όλα αυτά τα φαινόμενα είναι αποτέλεσμα της κατάπτυστης απόφασης που ελήφθη τον Φεβρουάριο του 2018 και βάσει της οποίας η Καλαμών έγινε συνώνυμο της Ελιάς Καλαμάτας, εντασσόμενη στον Εθνικό Κατάλογο και στην ΕΕ.

Μήπως έφτασε πλέον το πλήρωμα του χρόνου όπου η Κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να κάνει κάτι ουσιαστικό για την προάσπιση των εθνικών μας προϊόντων αλλά και των συμφερόντων των Ελλήνων παραγωγών;

 

ΝΤΡΟΠΗ! Μέχρι και η Ν. Αφρική πουλάει «Kalamata Olives»-Τι κάνει η Κυβέρνηση;...(ΦΩΤΟ)

 

με πληροφορίες από agrotypos.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares