Κυριακή , 16 Ιανουαρίου 2022

ΝΤΡΟΠΗ! Με άδεια των Σκοπίων στήθηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο των Αθηνών…

Την ώρα που στη Βουλή παιζόταν μια ακόμα πράξη διεθνούς ρεζιλέματος της ελληνικής πολιτικής ελίτ με την επαναλαμβανόμενη φαρσοκωμωδία της κυβέρνησης για τις γερμανικές οφειλές στην Ελλάδα, λίγο πιο κάτω, στη λεωφόρο Αμαλίας στηνόταν μετά από 26 χρόνια το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ύστερα από άδεια των Σκοπίων!

Το άγαλμα ήταν θαμμένο στα υπόγεια του υπουργείου Πολιτισμού από το 1993, που δημιουργήθηκε από τον γλύπτη Γιάννη Παππά, μέχρι να καταλήξει στα υπόγεια του δήμου Αθηναίων και τελικά στον κήπο του εργαστηρίου του καλλιτέχνη, στου Ζωγράφου, μέχρι χτες! Γιατί χτες; Γιατί τώρα, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το περίφημο κυβερνητικό ΚΑΣ, έδωσε την άδεια να στηθεί το έφιππο άγαλμα, μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών!

Για να το πούμε μπακάλικα, το υπουργείο Πολιτισμού, το κατευθυνόμενο ΚΑΣ και ο δήμος της Αθήνας δεν τολμούσαν να στήσουν τον Μέγα Αλέξανδρο επί 26 χρόνια στην Ελλάδα, μην τύχει και στενοχωρηθούν τα Σκόπια. Αλλά, και γιατί ήταν ένα έργο εθνικιστικό!!

Και για να το πούμε ακόμα πιο ανοιχτά, η Ελλάδα (πιο σωστά, οι ψοφοδεείς πολιτικοί της) περίμενε την άδεια των Σκοπίων για να αναγνωρίσει ότι ο Μεγαλέξανδρος της ανήκει και ότι είναι κομμάτι της ιστορίας της και όχι της ιστορίας των σλαβομακεδόνων! Και, για να μη μένει αμφιβολία σε κανέναν, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δηλώνει διαρκώς ότι είναι η συμφωνία των Πρεσπών που κατοχυρώνει τελεσίδικα στην Ελλάδα την αρχαία Μακεδονική ιστορία ως ελληνική. Ο αμόρφωτος.

Τι άλλαξε σήμερα; Η ηχηρή σφαλιάρα που έχει εισπράξει η κυβέρνηση μετά την προδοσία των Πρεσπών, και η επιθυμία των πολιτικάντηδων της κυβέρνησης και του … εκσυγχρονιστικού αντιεθνικού και κοσμοπολιτικού δήμου της Αθήνας να εξευμενίσει τους πολίτες και ξεγελώντας τους να τσιμπήσει κανένα ψηφαλάκι. Εκλογές έρχονται και ο εκσυγχρονιστής κ Καμίνης είναι υποψήφιος, ενώ η υπουργός Πολιτισμού πνέει τα πολιτικά λοίσθια (ή πλέει τα Ίσθμια, όπως θα έλεγε ο πρωθυπουργίος…).

Ο καλλιτέχνης Γιάννης Παππάς δεν έστερξε να δει το έργο του ούτε στην πλατεία Κοτζιά, ούτε στο άλσος Ριζάρη, ούτε στην πλατεία Ασωμάτων, που το περιέφεραν οι προτάσεις υπουργείου και δήμου, προκειμένου, επί της ουσίας, να μην στηθεί πουθενά. Από τους τρεμάμενους και ανθέλληνες πολιτικάντηδες, που ψηφίζει ο ίδιος ο λαός των Ελλήνων. Πέθανε το 2005 ο γλύπτης χωρίς να δει να εκπληρώνεται το όνειρό του.

Για την ιστορία, το άγαλμα στήθηκε στη γωνία της λεωφόρου Αμαλίας με την Όλγας, δίπλα στους στύλους του Ολυμπίου Διός και έχει ύψος 3,45 μέτρα. Σε αντίθεση με τους πολιτικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης, που είναι νάνοι.

Και, που λίγο πιο πέρα, τυμβωρυχούσαν επί 400.000 Ελλήνων νεκρών του Β Παγκοσμίου, μετατρέποντας το μείζον θέμα των γερμανικών οφειλών σε ασόβαρη παράσταση, με κενές βερμπαλιστικές ομιλίες επιπέδου δημοτικού σχολείου οι περισσότερες, για το πολιτικό θεαθήναι και για ψηφοθηρία. Κι αυτό, μετά από 2 χρόνια θαψίματος του διακομματικού πορίσματος της Βουλής, μετά από την υποταγή του κ Τσίπρα στην κ Μέρκελ με τη δουλική δήλωση ότι οι αποζημιώσεις είναι πρωτίστως θέμα ηθικό (!).

Η Επιτροπή διεκδίκησης των αποζημιώσεων με Γλέζο, Ληναίο, Κασιμάτη, Δαμιανό και άλλους μαχόμενους πατριώτες, παλεύει ΜΟΝΗ ΤΗΣ με τα θηρία εδώ και δεκαετίες, την ώρα που οι κυβερνήσεις, αυτής συμπεριλαμβανόμενης, κοροϊδεύουν το σύμπαν, αναλισκόμενες σε ευχολόγια και σε θαψίματα των ελληνικών δικαιωμάτων.
Η κυβέρνηση, που δεν τόλμησε να πει ούτε ένα όχι στη Γερμανία εδώ και 4,5 χρόνια και είναι το πιο πιστό σκυλάκι της γερμανικής καγκελαρίας και πολιτικής, η κυβέρνηση που δεν φοράει ούτε κοντοβράκια απέναντι σε οποιαδήποτε πίεση, θα γελοιοποιήσει ακόμα μια φορά τη Βουλή στη διεθνή σκηνή. Γιατί θα πάρει ακόμα ένα διακομματικό ψήφισμα και είτε θα το κακοποιήσει με έναν ακόμα απατεωνίστικο χειρισμό στο εξωτερικό, καθιστώντας το αδύναμο. Με ρηματική διακοίνωση! Τρέμε Γερμανία!

Στο μεταξύ, χτες, ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, επανέλαβε ότι η θέση του Βερολίνου δεν έχει αλλάξει στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παρά τα όσα ειπώθηκαν στην ελληνική Βουλή. «Η θέση μας είναι ότι το ζήτημα αυτό έχει νομικά και πολιτικά οριστικά διευθετηθεί», τόνισε. Και πρόσθεσε ότι από την Ελλάδα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη απαίτηση ή κίνηση προς τη Γερμανία!

Σε ποιους απευθύνεται η κυβερνητική χτεσινή παράσταση; Στους 310.000 αληθινούς αριστερούς που του γύρισαν την πλάτη το καλοκαίρι του 2015, στους αφελείς από τους ψηφοφόρους και στην ελπίδα να εκμεταλλευτεί μια ενδεχόμενη άρνηση της ΝΔ να υπογράψει την πρόταση του προέδρου της Βουλής. Ώστε να την καταγγείλει ως «φιλογερμανική δεξιά, απόγονο των κατακτητών»!

Όπως είπα και πρωτήτερα, το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου (που προς το παρόν είναι κουκουλωμένο) έχει ύψος 3 μέτρα και 45 πόντους. Σε αντίθεση με τους κυβερνητικούς βουλευτές, που είναι ζήτημα αν φτάνουν τους 45 από τους πόντους.

Γ. Παπαδόπουλος – Τετράδης
liberal.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!