Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ντροπή! Έκαναν κόμικ ΣΟΥΠΕΡ-ΗΡΩΑ τον Χριστό και θα το ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ πριν το Πάσχα…

Οι πιστοί είναι αναστατωμένοι από την απεικόνιση του Ιησού σε νέα σειρά της DC Comics.Θυμίζουμε πως η DC Comics είναι η εταιρεία που εκδίδει τις ιστορίες του Batman, Superman, WonderWoman, Aquaman κλπ. Ανήκει δε στη Warner Bros την εταιρεία παραγωγής ταινιών.

Η υπόθεση είναι στην πραγματικότητα αρκετά μεγάλη: Ο υπερήρωας είναι ο Ιησούς, αλλά επιστρέφει στη Γη μόνο για να επαναφέρει τα πράγματα στην σωστή σειρά αφού είδε πως οι άνθρωποι παρερμήνευσαν τα λόγια Του.

Η σειρά, που ονομάζεται «Second Coming» (Δευτέρα Παρουσία) και γράφτηκε από τον Mark Russell κυκλοφορεί τον Μάρτιο, λίγο προν το Πάσχα.

Ο Ράσελ υποστηρίζει πως απεικόνισε τη δική του ιδέα περί Χριστιανισμού σε κινούμενα σχέδια ισχυριζόμενος ότι ο Ιησούς έπρεπε να επιστρέψει στη γη για να μάθει πώς να γίνει ο «αληθινός μεσσίας» από έναν χαρακτήρα σαν τον υπεράνθρωπο που ονομάζεται Sun-man (κακέκτυπο του Superman)

«Μαρτυρούμε την επιστροφή του Ιησού Χριστού, καθώς στέλνεται σε μια άγια αποστολή του Θεού για να μάθει τι χρειάζεται για να γίνει ο αληθινός μεσσίας της ανθρωπότητας με το να γίνει συγκάτοικος με τον αγαπημένο σωτήρα του κόσμου: τον πανίσχυρο υπερήρωα Sun-Man Τελευταίο γιο του Krispex! Αλλά όταν ο Χριστός επιστρέφει στη γη, είναι συγκλονισμένος όταν θα ανακαλύψει τι έχει γίνει με το ευαγγέλιο του – και τώρα, έχει ως στόχο να θέσει τα πράγματα στην σωστή σειρά», αναφέρει η περιγραφή του κομικ.

Το κομικ αντί ενός βιβλικού απολογισμού της επιστροφής του Χριστού, απεικονίζει τον Ιησού ως μια αποτυχία που απογοήτευσε τον Θεό με το να σταυρωθεί όταν αρχικά κατέβηκε στη γη. Στέλνεται πίσω για να μάθει πώς να είναι ένας πραγματικός Μεσσίας, μαθαίνοντας από τον υπερήρωα «Sun-Man …»

Ο Ιησούς δεν είναι παντογνώστης σε αυτή τη σειρά, αλλά είναι εντελώς ανίδεος για το τι συνέβη στη γη από τότε που έφυγε.

Πριν από λίγα χρόνια ένα άλλο περιοδικό στη Γαλλία αιματοκυλίστηκε για τα σκίτσα του Μωάμεθ, αλλά αυτή είναι η διαφορά του Χριστιανισμού με τις άλλες θρησκείες…

Shares