Κυριακή , 17 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΝΤΡΟΠΗ: Απροστάτευτοι οι Έλληνες ψαράδες από την αρμάδα του Oruc Reis!

Σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα στην θαλάσσια περιοχή που έχει παρανόμως δεσμεύσει με Navtex η Τουρκία και στην οποία κινείται το ερευνητικό Oruc Reis.

Η περιοχή είναι εντός της δυνάμει ελληνικής ΑΟΖ νότια της Ρόδου, νοτιοανατολικά της Καρπάθου και νοτιοδυτικά του Καστελλορίζου.

Μία τουρκική φρεγάτα που συνοδεύει το Oruc Reis πλησίασε το ελληνικό αλιευτικό “Δήμητρα” μήκους 14 μέτρων και νηολογίου Χανίων. Το ελληνικό αλιευτικό είχε απλώσει παραγάδια για ξιφίες. Οι Τούρκοι του ζήτησαν να αποχωρήσει άμεσα από την περιοχή.

Ο ψαράς Νίκος Κρασάκης δήλωσε στο zarpanews.gr: «Ξαφνικά η περιοχή γέμισε τουρκικά πολεμικά πλοία που μου είπαν ότι βρίσκομαι σε απαγορευμένη περιοχή και εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

Σε λίγο περικύκλωσαν το ελληνικό αλιευτικό και άλλα τουρκικά πολεμικά! «Τι να έκανα; Έφυγα. Έπαθα 2.000 ευρώ ζημιά. Οι Τούρκοι εκεί κάτω κάνουν ότι θέλουν. Αλωνίζουν ανενόχλητοι. Ήταν ένα ακόμη αλιευτικό κοντά. Έφυγε και αυτό. Εμένα ποιος θα με πληρώσει;

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας δεν το είπα καν. Γιατί και να το έλεγα θα γινόταν κάτι; Κάνεις δεν κάνει κάτι. Πριν λίγες μέρες το Οruc Reis ήταν 12 μίλια από τη Ρόδο. Τι δουλειά έχει εκεί;», κατέληξε ο Κρητικός ψαράς.

defence-point.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares