Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

ΝΤΡΟΠΗ!!! Αύξηση 233% εισαγωγών της χώρας μας από την Τουρκία:1,15 δισ. ευρώ ορυκτά καύσιμα-προϊόντα διύλισης και 2,27 εκ ευρώ για όπλα & πυρομαχικά

Έκλεισαν τους λιγνίτες, «τίναξαν» το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου υπέρ της Τουρκίας!

Μόνο ως αυτοκτονικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης την τελευταία τριετία, αφού κατέστησαν την Ελλάδα ενεργειακό όμηρο της εχθρικής Τουρκίας, από την οποία εισάγουμε πλέον μέχρι και ηλεκτρικό ρεύμα!

Αύξηση κατέγραψε το διμερές εμπόριο Ελλάδας-Τουρκίας το 2021, σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση για την Τουρκική Οικονομία και τις Διμερείς Εμπορικές και Οικονομικές σχέσεις των δυο χωρών που δημοσιοποίησε πριν λίγα 24ωρα (στις 23 Δεκεμβρίου) στο διαδίκτυο το ελληνικό Γραφείο ΟΕΥ στην Άγκυρα.

 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την εν λόγω Έκθεση, ο συνολικός όγκος εμπορίου μεταξύ των δυο χωρών το 2021 αυξήθηκε κατά 57,7% σε σχέση με το 2020, ανερχόμενος σε 4,6 δισ. ευρώ. Οι ελληνικές εξαγωγές ανήλθαν σε περίπου 2,1 δισ. ευρώ, τοποθετώντας την Τουρκία στην 6η θέση μεταξύ των χωρών-προορισμών των ελληνικών προϊόντων (σ.σ. 6η θέση το 2020, 4η θέση το 2019). Αντίστοιχα, οι ελληνικές εισαγωγές τουρκικών προϊόντων ανήλθαν σε 2,5 δισ. ευρώ, κατατάσσοντας την Τουρκία στην 13η θέση ανάμεσα στις χώρες-προμηθευτές μας (σ.σ. 13η θέση το 2020, 10η θέση το 2019). Για την Τουρκία, το ίδιο έτος η Ελλάδα είναι η 23η χώρα προορισμός των τουρκικών εξαγωγών και η 34η χώρα προμηθευτής.

Το διμερές εμπορικό ισοζύγιο, πάντως, διαμορφώθηκε με έλλειμμα ύψους 438 εκατ. ευρώ για τη χώρα μας, εξέλιξη η οποία αποδίδεται στην αξιόλογη αύξηση των τουρκικών εξαγωγών πετρελαιοειδών/ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και – κυρίως – στη σημαντική διασπορά των άλλων προϊόντων.

Με απλά λόγια, λόγω της αυτοκτονικής πολιτικής την τελευταία τριετία, η Ελλάδα ενισχύει κάθε χρόνο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ την τουρκική οικονομία, την ώρα που ο Ερντογάν χρησιμοποιεί αυτά τα χρήματα για να ενισχύει το οπλοστάσιο του το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κατά της πατρίδας μας.

πληροφορίες naftemporiki.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares