Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ντόναλντ Τραμπ: Ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία – «Είμαι πιο θυμωμένος απο ποτέ»

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε την εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του 2024, δηλώνοντας οτι είναι πιο «θυμωμένος απο ποτέ»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε την εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του 2024 το Σαββατοκύριακο με δύο σημαντικές προεκλογικές εκδηλώσεις, εξαπολύοντας επιθέσεις στους αιρετικούς της «ιδεολογίας του φύλου» και τους «ριζοσπαστικούς ρατσιστές».

Ο πρώην πρόεδρος μίλησε σε περίπου 200 άτομα στην πρωτεύουσας της Νότιας Καρολίνα, σε μια ιδιαίτερα λιτή εκδήλωση σε αντίθεση με τις συνηθισμένες θορυβώδεις συγκεντρώσεις του μπροστά σε χιλιάδες πιστούς. «Θα σταματήσουμε τους αριστερούς ριζοσπάστες ρατσιστές και τους διεστραμμένους που προσπαθούν να κατηχήσουν τη νεολαία μας και θα απομακρύνουμε τα μαρξιστικά τους χέρια τους από τα παιδιά μας», είπε. Ο Τραμπ επενέλαβε επίσης ότι «ο Θεός δημιούργησε δύο φύλα, τους άνδρες και τις γυναίκες»

Η συγκέντρωση του Σαββάτου (28/1) ήταν η πρώτη του από τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για να διεκδικήσει εκ νέου τον Λευκό Οίκο το 2024. Πριν μεταβεί στην Κολούμπια, μίλησε σε ένα μικρό πλήθος στην ετήσια συνάντηση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Νιου Χάμσαϊρ στο Σάλεμ και είπε ότι είναι «πιο θυμωμένος», αλλά και «πιο αφοσιωμένος» από ποτέ.

Εκδηλώσεις χαμηλών τόνων
Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία το Σάββατο για πρώτη φορά από τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο, επισκεπτόμενος δύο πολιτείες με πρόωρες κάλπες και αρνούμενος την κριτική ότι η εκστρατεία του άργησε να ξεκινήσει.

Ο Τραμπ επέκρινε επίσης τον Ρον Ντε Σάντις και τον αποκάλεσε «άπιστο» καθώς ο κυβερνήτης της Φλόριντα εξετάζει την υποψηφιότητα του με το «εισιτήριο» των Ρεπουμπλικάνων το 2024 ενάντια στον πρώην πολιτικό ευεργέτη του.

Ο πρώην πρόεδρος μίλησε στο Politico και στο CNN στο αεροπλάνο του καθώς έκανε εκστρατεία στο Νιου Χάμσαϊρ και τη Νότια Καρολίνα, δύο πολιτείες που έχουν τις πρώτες προκριματικές αναμετρήσεις στη χώρα.

«Όταν ακούω ότι μπορεί να [θέλει], νομίζω ότι είναι πολύ άπιστος», είπε στους δημοσιογράφους. Επίσης επέκρινε τον ντε Σάντις για τις πράξειςτου κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. «Υπάρχουν Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες που δεν έκλεισαν τις πολιτείες τους», είπε ο Τραμπ. «Προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία». Και πρόσθεσε: «Ο Ρον δεν θα ήταν κυβερνήτης αν δεν ήμουν εγώ».

Ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε επίσης ότι ο ίδιος θα είχε τερματίσει τον πόλεμο της Ουκρανίας «σε 24 ώρες» και θα έχτιζε έναν «αδιαπέραστο θόλο» πάνω από τις ΗΠΑ για να προστατεύει τη χώρα από πυραυλικές επιθέσεις, σε ένα νέο βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ήταν μια καταστροφή που δεν μοιάζει με κανέναν άλλο. Αυτό θα έκανε τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο να μοιάζουν με πολύ μικρές μάχες», είπε, προσθέτοντας ότι οι χώρες πετούν γύρω από τη λέξη «πυρηνικά» επειδή δεν τρέφουν «δεν σέβονται» την ηγεσία των ΗΠΑ

 

newsbomb.gr

 

Shares