Παρασκευή , 24 Μαρτίου 2023

Ντόναλντ Τραμπ για πόλεμο στην Ουκρανία: Αν ήμουν πρόεδρος θα έβαζα τίτλους τέλους σε 24 ώρες

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα ήταν σε θέση να διαπραγματευτεί μια ειρηνική λύση στη σύγκρουση στην Ουκρανία εντός 24 ωρών, αν ήταν πρόεδρος…

«Ακόμα και τώρα, αν [ΗΠΑ] πρόεδρος, θα μπορούσα να διαπραγματευτώ τον τερματισμό αυτού του φρικτού πολέμου <…> εντός 24 ωρών», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social του την Πέμπτη.

Σχολιάζοντας την προσέγγιση της κυβέρνησης Μπάιντεν στη σύγκρουση στην Ουκρανία, ο Τραμπ νωρίτερα ζήτησε τη διαπραγμάτευση για έναν ειρηνικό τερματισμό της αντί να στείλει βοήθεια αξίας εκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο. Ο Τραμπ προειδοποίησε επίσης ότι «θα καταλήξουμε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» λόγω των ενεργειών των ΗΠΑ. Την Πέμπτη, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να χαλαρώσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για λόγους σοβαρών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία.

Η Νούλαντ τόνισε ότι θα υποστήριζε τη χαλάρωση των κυρώσεων, εάν η Ρωσία επιστρέψει εδάφη στο Κίεβο. Σε απάντηση, ο Λεονίντ Σλούτσκι, πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή του κοινοβουλίου), χαρακτήρισε το μήνυμα της Νούλαντ ως απαράδεκτο για τη Μόσχα καθώς είπε ότι δεν υπήρχαν ανατρεπτικές ιστορικές αποφάσεις με αντάλλαγμα μια υποσχεθείσα αναθεώρηση των περιορισμών.

 

πηγή: tass.com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares